2017. július 18., kedd

EXO comeback ≫ véleményKöszönöm istenem, végre valahára eljött ez a nap! Az EXO hivatalosan is visszatért, én meg már a halálos ágyamon fekszem, mert bár tudtam, hogy ma fog a csapat új dolgokat kiadni, azért arra nem számítottam, hogy amint bekapcsolom a gépet - még félálomban -, az lesz az első, ami beugrik a monitorra, hogy az SM már ki is rakta az új videót, ráadásul az összes szám is fent van a lemezről!!! Mondanom sem kell, egy kisebb szívroham, meg pár ideges kattintgatás után meghallgattam mindent, amit az EXO hirtelen ránkzúdított, de a vélemény előtt hadd meséljek egy kicsit az elmúlt hétről, amit szó szerint végig fangörcsöltem.


Tehát ez az egész őrület június 9-én kezdődött - pontosabban 10-én, mert Koreában akkor már másnap volt -, amikor is az SM kirakta a Ko Ko Bop klipjének a Kai-os előzetesét. A kezdeti zavar után összeállt a kép - az lesz a terv, hogy a fiúk június 18-án comebackelnek, addig pedig minden egyes nap kijön egy tagnak az előzetese. Mivel 10-én kezdtek, ezért 8 srác kapott videót, és így pontosan ki is jött minden. Nagyon sajnálom, hogy Lay nem volt ebben a visszatérésben benne, és nagyon szorítok, hogy minden jól menjen, vele is, meg az EXOval is. Azt hiszem nem lepek meg azzal senkit, ha azt mondom, hogy minden nap körömrágva ültem a gép előtt, hogy pontosan 5 órakor rögtön megnézhessem a videókat. Kai után Baekhyun jött, majd Chanyeol, Sehun, Suho, Xiumin, Chen és végül D.O. Ahogy később rájöttem, mindegyik fiú egy-egy számot "jelképezett" a teaser videójában. Az albumon 9 szám van, így mindenkinek jutott egy, a Ko Ko Bop meg közös volt. Már ha csak ezt vesszük is, szerintem ez nagyon ötletes megoldás volt, és tök jó, hogy nem csak szimplán megmondták, hogy mikor térnek vissza, hanem minden nap adtak valami kis "nyomot".
És akkor így el is jutunk a jelenig. Már tegnap is végig az órát figyeltem, hogy mikor jön már ki a videó, de a jól megszokott időben csak egy újabb teaser videót raktak ki, ami bár nagyon tetszett, azért jobban örültem volna, ha már az egészet publikálják. De ami késik, nem múlik. Ahogy mondtam, ma reggel rögtön ébredés után, bekapcsoltam a gépemet, és már visítottam is - igaz, csak belül, mert fáj a torkom - a YouTube értesítő miatt. Már akkor az ájulás kerülgetett, hát még akkor, amikor megláttam, hogy már az egész album elérhető. Azonnal beszereztem gyorsan. Épp ezért, most, hogy másodjára hallgatom meg, ideje elmondanom a véleményemet.

Az esetek többségében nekem mindig csomószor újra le kell játszanom az ilyen újdonságokat, ahhoz, hogy el tudjam dönteni, bejön-e vagy sem, de itt ez teljesen máshogy volt. Már akkor, amikor a Ko Ko Bop-ot pörgettem, tudtam, hogy ez nagyon jó, és ez nem is volt másképp az többi számmal sem. Rögtön megfogott, szerintem tökéletes folytatás az EX'ACT után, valami ilyesmire számítottam. Na jó, igazából a fangörcsölés eléggé lefoglalt, úgyhogy nem volt időm azon gondolkozni, hogy vajon milyen lesz az egész lemez, de ahogy mondtam, ez remek folytatás, illetve vérfrissítés volt.

Egyébként szerintem a Ko Ko Bop is jó választás volt a korong első klipjéhez, remekül megalapozta a The War hangulatát, illetek a színei a többi szám stílusához. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e több videó, és ha igen, akkor melyik dalhoz. Egy biztos, jó idők köszöntenek ránk.

1. The Eve
3. What U do?
4. Forever
5. Diamond
6. Touch It
7. Chill
8. Walk On Memories
9. Going Crazy

Nehéz kedvencet választani. A The Eve és a Going Crazy nagyon nagyon bejöttek, de a Touch It és a Walk On Memories sem semmi.... á, az egészet imádom, nincs mit tenni. ^^
Összeségében én azt mondanám, ez egy nagyon jó lemez lett, ígényesen össze lett hozva, tetszik a hangulata, a stílusa, a logó, a szőke Chen, a naracs Sehun, minden. Akiknek az EX'ACT era is bejött, azoknak ez is tetszeni fog.

10/10.

Ti hallottátok már a The Wart, a Ko Ko Bop-ot? Mi a véleményetek róla, hogy tetszik nektek? Kommentben várom a kritikákat. / Itt meghallgathatjátok a lemezt. / 

Amber

2 megjegyzés:

  1. SAME.
    Erre az egész posztra nincs is más mondanivalóm, az összes gondolatomat szó szerint leírtad :D *visszamegy exo-t hallgatni*

    VálaszTörlés