2017. augusztus 12., szombat

Anime TAG

Nos, ezt sem hagyhattam ki. A k-popos TAG-ekkel ellentétben itt már kisebb problémát okozott megfelelő kérdőívet találni, de végül rábukkantam az alábbi listára, amit rögtön ki is töltöttem. Nagyon tetszettek ezek a kérdések, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek a megválaszolgatását, ha csak egy kicsit is szereti az animéket. ^^

Ui.: forrás

Amber


--------------------------------------

1. Melyik a kedvenc animéd?

Egyértelműen a The Shape Of Voice/A silent voice. Írtam is róla véleményt, úgyhogy nem is húzom itt tovább a szót, de tény, hogy ez az anime az, ami engem a legesleginkább megfogott a története miatt. A szereplők szerethetők, a látványvilág pedig gyönyörű. Egyébként régebben kapásból a The Wolf Childrent mondtam volna, ami versenytársához hasonlóan csodaszép, és rendkívül megható, de számomra a The Shape Of Voice mindent visz.


2. Legrosszabb animéd?

School Days. Borzasztó volt, egyáltalán nem erre számítottam. Pedig alapvetően a témát - mit, hogy kell csinálni egy kapcsolatban, szerelem, vágy és hol a határ - jobban is ki lehetett volna dolgozni, de ehelyett az egész átment valami perverz értelmetlenségbe, plusz a karakterek is tök követhetetlenek voltak. Azonnal ment a lomtárba, onnan pedig habozás nélkül végleg töröltem.


3. Olvastál valaha mangát, aminek anime verziója is van?
ebben nem voltam biztos, hogy így kell helyesen értelmezni, mindenesetre ez van

Egyszer a Libriben a kezembe akadt a Narutónak az egyik része, amit ott helyben ki is olvastam, pedig nem tudok sokat a sztoriról. Amúgy tetszett, kedvet is kaptam több mangához, már ki is néztem magamnak egy sorozatot, amit tök jó lenne megszerezni. (Lovely Complex)


4. Kedvenc műfajod?

A romantikus/sulis dolgokat nagyon szeretem, de alapvetően jöhet bármi, ami felkelti az érdeklődésemet. 


5. Műfaj, amit utálsz?

Nagyon ijedős vagyok, úgyhogy az ilyen horror, nagyon sötét, gyilkolászós darabokat inkább elkerülöm. Ez egyébként a filmekkel is így van, nem csak az animékkel. Bár erre sem mondanám azt, hogy utálom. Inkább tényleg csak annyi, hogy durván rettegek a sok vértől és a parás dolgoktól, de ez tulajdonképpen az én hibám. Nem tudom, hogy ezen a műfajon belül milyen minőségű alkotások vannak, ergó nem ismerem, tudatlanul pedig nem könyvelek el valamit rögtön rossznak, csak azért, mert én a megnézése után nem merek ki menni a konyhába éjjel.


6. Kedvenc karakter?

Rin Matsuoka a Free!-ből. Igaz, úgy hogy a második évadot láttam először - merő véletlenségből - könnyebben fogadtam a kedvenceim közé, de na. Különösen az tetszik benne, hogy fontos neki a barátság, és nagyon kitartó, nem adja fel az álmait. És - még a furcsa cápa fogai ellenére is - szerintem jól is néz ki, de ebbe inkább nem megyek bele, azt hiszem, a hírnevem megőrzése érdekében jobb, ha nem ajnározok egy nem létező embert, hogy milyen helyes...
Másik nagy kedvencem pedig Ooga Kazuomi a ReLIFE-ból. Olyan szerethetően ügyetlen, meg tök aranyos, hogy ilyen vak a szerelemben. ^^


7. Karakter, akit utálsz?

A Summer Wars-ban Shota nagyon idegesített... nem is tudom, olyan hangos, és teljesen idiótán viselkedik. Még a film végén sem tudtam neki megbocsátani, amikor már viszonylag normális lett. Sajnálom, Shota, de mi nem passzolunk.


8. Adottságok, amiket szeretsz egy karakterben?

Igazából ezen még nem gondolkoztam. Egyszerűen csak a pozitív kisugárzású karakterek azok, akik igazán megfognak. Azok, akik látják az élet vidám oldalát is, és önzetlenül segítenek a körülöttük lévőknek, hogy ők is vidámak legyenek. Szeretem, ha egy szereplőnek fontosak a barátai, és ha segítőkész, de ugyanakkor megvan a magához való esze.


9. Hosszú vagy rövid animék?

Nem tudom, hogy ezt most pontosan hogy kéne értelmezni - sorozatok vs filmek, vagy tizenvalahány részesek vs huszonvalahány részesek -, de végül is nekem mindegy, jöhet bármilyen hosszúságú alkotás, szeretem mindet, és bármelyik elé szívesen leülök. Habár, a sorozatokon belül inkább választok olyat, ami 12-13 részes, mert azoknál jobban érzem, hogy haladnék. A filmeknél nincs ilyen "feltételem", lehet 1 órás vagy 2 is, ha leülök, végignézem, nem számít, mennyi időbe telik.


10. Az animét vagy a mangát szereted jobban?

Mivel az utóbbival még nem nagyon volt szerencsém komolyabb kapcsolatba kerülni, így azt mondanám, az animék közelebb állnak a szívemhez. De természetesen ettől függetlenül nem ítélem el a mangákat sem, ha egyszer alkalmam lesz, behatóbban fogok velük foglalkozni. Ahogy azt már fent megemlítettem, már van is egy kiszemeltem.


11. Hogyan választod az animéket, amiket nézel?

Nincs konkrét módszerem a választásra - minden jöhet, ami felkelti az érdeklődésemet. Leginkább blogok ajánlóiból emelem át a várólistámra azokat, akik érdekelnek, majd egyesével megnézem mindegyiket. Pár oldal, ahonnan találom a tippeket ~ Anime Online Hun * AnimeAddicts * Coffee and Manga * Ambivalentina


12. Áttekered a nyitó/záró számot?

Csak akkor, ha már láttam/hallottam, illetve, ha nagyon izgalmas rész jön. Egyébként szeretem ezeket a dalokat, úgyhogy legtöbbször hagyom, hadd menjenek. Vannak ugyan kivételek, például a Golden Time zenéje elég idegesítő volt, főleg a második verziója, úgyhogy azt mind a 24 rész alatt eltekertem.


13. A családod, barátaid nem szeretik az animét. Hogyan birkózol meg ezzel?

Nem igazán foglalkoztatna, és egyszerűen csak nem beszélnék róla, de továbbra is elszántan animéznék. A beszólásokat természetesen nem tűrném, viszont semmi esetre sem hagynám abba ezt a hobbit. Egyébként, ha úgy vesszük, itt ez van a k-poppal. Tulajdonképpen senki sem szereti a családban - kivéve anya, god bless her -, és el is ítélik. Rögtön lekínaizzák-japánozzák őket, a neveikkel való poénkodás meg szinte már törvényszerű. Nem mondom, rossz ezeket a sértéseket hallgatni, de annak érdekében, hogy kevesebbet kapjanak, egyszerűen csak nem beszélek nekik róluk. Ha mások rákérdeznek például, hogy kik azok a falamon, akkor válaszolok, majd le is zárom a témát. (Egyébként szerencsére az animével itthon nincs senkinek semmi baja, legalábbis nem mondtak még rá egy rossz szót sem.)


14. Félbehagytál valaha is animét, ami nem tetszett?

Igen, a fentebb is említett School Days-t. Nem szeretek semmit sem félbehagyni, de az olyan égetnivaló volt, hogy kapásból le is töröltem a gépemről az egészet. sorrynotsorry.


15. Kit fogsz megjelölni következőnek, hogy kitöltse ezt a TAG-et?

Nincs konkrét személy, nyugodtan viheti bárki, aki szereti az animéket. ^^ Aki pedig szavamon fogna, az kérem tájékoztasson, kíváncsi vagyok mások válaszaira is. :)


+egy páros, akit shippelsz?

Tulajdonképpen mindenféle párosítás a Free!-ből. A legnagyobb kedvenceim a Reigisa, a Rintori és a Makoharu, de szóba jöhetnek még kevésbé híres shippek, mint például a Haru x víz, a Rin x kockás ing és a Makoto x macskák. A Free!-ért való végtelen rajongásomnak köszönhetően pedig már nem egy fic ötlet is van a fejemben, szóval stay tuned for some gay shit. Most leginkább a Rintorira vagyok kihegyezve, szóval valószínüleg Nitori és Rin románca lesz a középpontban.

--------------------------------------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése