2017. augusztus 16., szerda

Egy Chen-des éj #2〖EXO〗

A TÖRTÉNET FOLYTATÓDIK
~ előző rész ~
by: Szigl Tamara


A hiedelem ellenére a fogtündéreknek nincsen szárnyuk, viszont tényleg nagyon kicsik, így a közlekedés igencsak megterhelő számukra. Úgy haladni az emberek között, hogy azok ne vegyék őket észre, ne tapossák el őket, és még időben oda is érjenek a kuncsaftjaikhoz, nehéz munka. A legegyszerűbb, ha a fogtündérek megkérik az állatokat, hogy vigyék el őket egy darabon.


Főhősünk, a kis Chen is épp egy fehér kutyán, Vivin ült, aki előszeretettel vállalt fuvarokat az SM alkalmazottainak. Útközben Chen már megvette az öt fiúnak, Kyungsoonak, Chanyolnak, Jonginnak, Yixingnek és Sehunnak az ajándékaikat, így nem volt más hátra - el kellett jutni a gyerekek házához.

Mivel Chen egy ideje figyelte az öt srácot, tudta, hogy ma estére ottalvós bulit szerveztek Chanyeol házához. Micsoda szerencse... vagy lehet, hogy Suho erről is tudott, és direkt időzített így? Nem lepődnék meg.

Gondolatai visszaterelődtek az SM-re, és arra, hogy is jutott odáig, hogy engedély nélkül fog figyelni pár gyereket. Minden fogtündérnek van pár kuncsaftja, akiket úgymond követni szokott, azaz szemmel tartja, és ezáltal levonja a következtetést, hogy az alany minek örülne. Ez minden fogtündérnél így van. De Chen kivétel volt. Ő másra sem vágyott, mint örömet szerezni a kicsiknek. Látni akarta, milyen boldogak reggel, amikor felemelik a párnájukat, és meglátják a legjobb ajándékot, amire csak vágyhattak. Azomban egy régi incidens miatt Suho nem tehett mást, mint hogy eltiltotta Chent a fogbegyüjtéstől. Elkobozták a dínós jelmezét, az erszényét, ami a fogtündérek fontos kiegészítője volt, mert mindent elnyelt, függetlenül súlytól vagy mérettől, így az ajándékok cipelése nem okozott problémát, és helyette irodai munkára ítélték, ami talán még a kirúgásnál is rosszabb büntetés. Szégyen, ezt érezte Chen. És annyi év után, egy nap betelt a pohár. Elege lett Xiumin bántó szavaiból, meg a többiek sajnálkozó pillantásából. Megtalálta az ő ötös fogatát, és titokban leste őket, hogy ha egyszer kiesne valamelyikőjüknek a foga, akkor ő legyen az, aki ajándékot visz nekik. És pont ma, amikor kiderült, hogy egyszerre mind az ötük megszabadult egy-egy fogacskától, Suho újra munkába állította.

Így tulajdonképpen nem is szegek szabályt, király! - lelkendezett magában Chen. Ez életem legjobb napja! És ha minden jól megy, végleg visszaszerzem a dínós jelmezemet! Xiumin a haját fogja tépni dühében!

Vivi megállt, és orrával az előttük tornyosuló nagy házra bökött. Chen visszazökkent a valóságba, lekászálódott a kutyáról, megköszönte a fuvart, majd elindult előre. Ügyesen mozgott, úgyhogy hamar felért Chanyeol szobájába. A helyiségben szerencsére nem volt olyan sötét, a kinti utcai lámpa fénye segítséget nyújtott Chennek, aki már célba is vette a gyerekeket. A földön három fiú feküdt, hálózsákba tekerve. Az egyik Jongin volt, aki a mellette szuszogó Kyungsoot ölelte át. Tőlük kicsit távolabb pedig Sehun húzta a lóbőrt. A szobában lévő egyetlen ágyon - természetesen - Chanyeol feküdt, de mivel a bútor elég nagy volt, ezért Yixing még befért mellé. Így volt teljes a csapat. Chen nem tudta megállni, hogy ne mosolyodjon el a látványon.

Most nincs idő erre, Jongdae! - gondolta, és célba is vette a hozzá leközelebb fekvő gyereket, Jongint. Könnyű volt a párnája alól kivenni az aprócska fogat, mivel a fiú helyette inkább Kyungsoo mellkasát használta. Chen gyorsan elvette azt, amiért jött, majd az erszényéből kivett a Csirke Palota nevű étterem kuponjait, amik most 80%-os kedvezményeket ígértek beváltás esetén. Chen gyorsan tovább ment Kyungsoohoz. A kissrác édesen aludt, fel sem tűnt neki, amikor a fogtündér a párnája alá egy szakácskönyvet csúsztatott.

Most lesz nehezebb. Chen ezúttal Sehunt vette célba. Neki is egy könyvet hozott, de egy ritka és különleges példányt. "Hogyan szerezzünk fiatalon tekintélyt, hogy később, amikor egy ütős kpop bandában kerülünk, több szöveget kapjunk a dalokban?" Chen ezt nem a megfigyelése alapján választotta, egyszerűen csak úgy érezte, még hasznos lehet a fiúnak.

Főhősünk tovább haladt. Felmászott az ágyra, és felemelte Yixing párnáját. Neki egy doboz chill pill tablettát hozott - saládi kiszerelésben. És végül nem volt más hátra, mint Chanyeol. Chen először kicsit meglepődött, amikor meglátta a fogát. Ez nem természetes... biztos Kyungsoo ütötte ki neki. Na mindegy, haladjunk. Azzal Chen gyorsan egy Rilakkuma plüsst rakott Chanyeol kezébe, és bezárta az erszényét. Elégedetten leugrott a földre, és visszamászott az ablakhoz. Még egyszer utoljára visszanézett az alvó ötös fogatra, elmosolyodott, majd a lent várakozó Vivivel hazavitette magát.

- Jó éjt, srácok.

***

Másnap reggel Chen újra Suho irodájában volt. Épp akkor nézte a főnök egy kis monitoron keresztül, hogy hogyan reagálnak a gyerekek az ajándékokra. Chen mit sem látott az egészből, így az egyetlen, amiből következtetéseket vonhatott volna le, az Suho arca volt, de az semmit sem tükrözött. A percek elviselhetetlenek voltak, mígnem a főnök meg nem szólalt.

- Maga hogy érzi, Jongdae, hogy teljesített?

Chen nagyot nyelt.

- Sz-szerintem jól teljesítettem.

Egy végtelennek tűnő pillanatig Suho összehúzott szemekkel nézett a fogtündérre, majd elmosolyodott.

- Jongin ébredés után rögtön elment, sietett beváltani a kuponokat. Yixing azonnal rávetődött a tablettákra, Kyungsoo pedig konkrétan éttermet csinált Chanyeolék konyhájából. És ha már Chanyeol... az a plüss jó választás volt, azt mondta, még sosem volt ilyen boldog, mint most. Ami Sehunt illeti, nem tudom, hogy örült-e a könyvnek, mindenesetre elgondolkozva lapozgatja azt. Azt hiszem, érdekes olvasmánynak találja. Szerintem is jól teljesített, Jongdae. Igazán megismerte ezeket a srácokat, és látszik, hogy törődik velük. Úgyhogy ezennel hivatalosan is visszaadom a jelmezét és az erszényét. Szeretném, ha a jövőben is ilyen felelősségteljesen dolgozna.

Chen egy diadalittas dínó üvöltéssel rázta meg az SM épületét, majd megköszönte Suhónak a lehetőséget, és az ajtó felé vette az irányt.

- Már csak egy dolog van hátra - dörmögte kaján vigyorral az arcán.

- Jongdae!

- Igen, uram? - pördült meg riadtan Chen, és Suhóra meredt.

- Tudom mi jár a fejében... csak semmi trollkodás Minseokkal, rendben? - mondta komolyan a főnök.

Chen megkönnyebbülten kacsintott, majd a háta mögött keresztbe rakta mutató-és középsőujját.

- Rendben, főnök!

VÉGE

2 megjegyzés:

 1. ^^ awwwwww :3
  gondoltam, még itt is hagyok nyomot magam után, mert bár többször elolvastam, még mindig ugyanannyira tetszik, és tök jó lenne Chen background story-ját olvasni az előzményekről ^^ szóval, sok ihletet és várom a következő posztot :)
  (Jaj, Lay chill pilles ajándékán még mindig röhögök xD)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ^^
   Köszönöm! ^^ :3 Már én is komolyan gondolkozok rajta, hogy megírom azt az esetet is, bár most épp megint fellángolt a Suga-rajongásom, úgyhogy lehet, ez a sztori megvalósítása későbbre tolódik :D :P
   Köszönöm!!^^

   hahaha, ennek örülök :DDD :P

   Törlés