2017. szeptember 21., csütörtök

Miért szeretem a CBX-et?

+ #ProtectChen poszt


Már maga az EXO is szerelem volt első hallásra, és amint kicsit jobban elmerültem a bandában, ez a csodálat csak még inkább megszilárdult, de ami talán a legkülönlegesebb számomra az egész csapatban, az a ChenBaekXi alformáció, azaz a CBX.


Fogalmam sincs, hogy miért, de én valamiért az összes ilyen duót/triót/alcsoportot szeretem, bárkikről is legyen szó, szerintem ezek nagyon jók, és támogatom is őket - és ha van olyan subunit, akiknek tényleg eladnám a lelkemet, akkor az a CBX. Persze anno nem jelentettek sokat, tudtam, hogy van egy ilyen, meghallgattam a számaikat, dúdoltam őket, de mire észbe kaptam, minden teljesen megváltozott.

Ez nyilván úgy alakult ki, hogy a sok gyakorlás után végre megtanultam, hogy ki kicsoda az EXO-ban, rendszeresen néztem velük interjúkat, műsorokat, videókat, és végre valahára - ha úgy vesszük - igazi rajongóvá váltam. Ezek után pedig mindenre máshogy néztem, mint anno, amikor még fogalmam sem volt, hogy merre és hogyan. Na de térjünk rá a lényegre, hogy miért is vagyok oda meg vissza a CBX-ért?

Mondhatnánk itt az elfogultabb válaszokat is, mint például Chen meg Xiumin, de végül is nem ők a legnagyobb okai annak a rajongásomnak. Oké, nyilván benne vannak nyakig ebben, de ami a legfontosabb a témában, hogy a CBX pozitív.

Itt most kifejezetten a Hey Mama! kislemezre gondolok, amit mindegy hányszor hallgatok meg, nem tudom megunni, és minden egyes alkalommal felvidít. A dalaik felpörgetik az embert, és egyszerűen csak boldoggá teszik, mosolyt csalnak az arcára. A The One-on mindig jól szórakozok, és már nem egyszer nevettem fel magamban a buszon, miközben hallgattam, a Hey Mama! alapból is egyik nagy kedvencem, és szinte már borzasztó, amilyen durván táncolhatnékom támad tőle, és akkor még nem is beszéltünk a Rhythm After Summer-ről, a Juliet-ről vagy épp a Cherish-ről, ami szintén kedvencem. Az egész lemez olyan vidám és boldog, hogy nem lehet nem szeretni.

A másik, amit kiemelnék, az az, hogy Chen, Baekhyun és Xiumin fantasztikusak együtt. Mindhármójuknak imádom a hangját, külön külö is zseniálisak, de együtt... hát igen. ♡ Örülök, hogy így kerültek össze, mert ezzel kompenzelják azt is, ha esetleg magán az EXO-n belül kevesebb szöveget kapnának. Legalábbis nekem ez így tökéletesen kielégítő ilyen szempontból.

Természetesen nem hagyhatom ki azt sem, hogy Chen benne van ebben az egészben. Ennek azért örülök nagyon, mert én úgy vettem észre, a többiekhez képest a rajongók kevésbé foglalkoznak vele, ez pedig egy jó lehetőség arra, hogy egy kicsit kitörjön ebből. Mert egy ilyen fantasztikus ember nem érdemli meg, hogy kevésbé szeressék, mint a többi tagot. És itt el is érkezünk a #ProtectChen részhez, amit eredetileg egy külön bejegyzésként akartam megvalósítani, de így két legyet ütök egy csapással, szóval vágjunk is bele.

Azt hiszem, az SM direkt adta Chennek még nyáron a Going Crazy videóját, a Ko Ko Bop-os várakozós héten, mert Kim Jongdae már csak a puszta létezésével is megörjít. Tiszta, gyönyörű, magas hang, kedves, aranyos, szimaptikus arc, szívrohamot okozó mosoly, trollkodás és igazi kitartás. Nem tudom, mit mondhatnék még, de Chen úgy lenyűgöz, ahogy van, és csak csodálni tudom.

Nélküle - persze mások nélkül sem - nem lenne az EXO, EXO, épp ezért nem értem, hogy miért is mondanak egyesek olyanokat, hogy miért van egyáltalán a bandában. Szerintem, ha valaki ilyet kérdez, az nem igazi rajongó, mert először is, egy csapatot mindenek előtt a zenéjük miatt szeretsz meg, azt a zenét pedig együtt csinálják, és ha már kiesne valaki, akkor nem lenne ugyanaz az egész. Ha szereted az EXO zenéjét, akkor nem "löknél ki" senkit sem, mert mindenki fontos, és mindenki kell ahhoz, hogy az EXO tényleg EXO legyen. jó, most itt vitatkozhatnánk, hogy tao, kris meg luhan elment, de ebbe most ne menjünk bele. Mindenki ugyanúgy számít! Ha te ezt nem így gondolod, akkor sajnálom, de nem vagy igazi EXO-L. Nekünk, rajongóknak az a dolgunk, hogy feltétlenül szeressük a kedvenceinket, és kitartsunk mellettük, bármilyen nehéz is legyen. Én nem azt mondom, hogy ha nem tetszik egy daluk, akkor is szeretned kell, mert nyilván lehet véleményed, de imádd ugyanúgy az összes tagot! Hiszen mindegyikőjük egyedi, fantasztikus és imádnivaló, és ők EGYÜTT csinálják azt a zenét, amit te annyira szeretsz.

Másodszor pedig, mi van?! Nem tudom, miért ne lehetne szeretni Chent, vagy egyáltalán miért hasonlítgatjuk össze másokkal. Persze, mindig lesznek az EXO-n belül olyanok, akik nagyobb népszerűségnek örvendenek, de már ez is eleve tök rossz... hiszen, ahogy mondják, We are one, we are EXO, miért nem szeretjük őket ugyanúgy? Nem értem azokat, akik mondjuk kinézetre mennek, mert oké, én megértem, Sehun tényleg jól néz ki, meg Xiuminnak ott vannak az izmai, de emberek, ne ez legyen már a döntő dolog abban, hogy kit szeretsz, és kit nem. Az idoloknak is több rejlik a szépségük mögött, és ők is ugyanúgy emberek, mint mi. Arról nem is beszélve, hogy milyen hülyeség valakit a külseje miatt szeretni/nem szeretni. Nem tudom, hogy volt-e erre példa, de ha valaki azért pöckölné ki Chent, mert mondjuk csak simán lapos a hasa, az jobb, ha menekül, mert leszámolok vele.

Szóval összeségében csak annyit, hogy támogassuk minden erőnkkel Chent, mert tényleg megérdemli a szeretetet és a rajongást. #ProtectChen. És egy kicsit személyesebben: A LEGBOLDOGABB SZÜLETÉSNAPOT JONGDAE!!! ♡♡♡  SZERETÜNK!!!

Amber


-------------------------------------------------------------------------
első kép SAJÁT

2 megjegyzés:

 1. Áhw, már vártam ezt a bejegyzést, és gondolom nem számít nagy meglepetésnek, hogy mennyire tetszett ^^ Csak vigyorogtam és helyeseltem, teljesen egyetértek a fent leírtakkal. Már előre készültem magvas gondolataim megosztásával, de most zombi üzemmódban semmi sem jut eszembe (tipikus) és te már amúgy is mindent összszedtél a poszton belül, amit én is gondolok xD A CBX mindenesetre engem is teljesen rabul ejtett, az egyik kedvenc subunitom, és - megint csak egyetértek veled - remek lehetőséget szolgáltat Chen számára, hogy kicsit több szerepet kapjon, meg persze a többiek is (bár szerény meglátásom szerint Baekhyunie az EXO-n belül sincs underrated pozícióban, aminek én csak örülök), de a lényeg tényleg az, hogy olyan vidámságbomba a CBX, nagyon jók együtt, és áhw *fangörcs on* Ami pedig magát Chent illeti, nagyon fura, hogy ilyen keveset látom a nevét egyik-másik taghoz viszonyítva, mert hát azon túl, hogy mennyire pozitív és szeretnivaló személyiség, végtelenül tehetséges is; elfogulatlanság nélkül állítom, hogy a kpopon belül az egyik - ha nem A - legjobb hangú énekes, (ráadásul Baekhyun mellett a kedvencem is, de tényleg nem az elfogultság szól belőlem xD) mégis kevesebb elismerést kap. Pedi egyrészt elképesztően széles hangterjedelme van, másrészt teljesen más, egyedi technikával dolgozik, szvsz nem sok a hozzá hasonló emberke. (És itt most leállok, mielőtt eltérnék a témától és igazán belelendülnék a védőbeszédembe xD). Egy szó mint száz, mind megérdemelnék, hogy egyenlően támogassák őket, és ne csak egyiküket-másikukat emeljék ki. (Egyébként tényleg volt, aki megkérdőjelezte, hogy Chen miért van a bandában? O.o Eddig ilyen kommentbe nem futottam bele, de ezmiez...) Szóóóval, megint csak nagyon tetszett ez a bejegyzés is, Jongdae-nek boldog szülinapot innen a távolból is xD, éés várom a következő posztot ^^ (és valószínűleg megint sok zagyvaságot hordtam össze, de ipadről alig győzök itt pötyögni, úgyhogy már fáradt vagyok visszaolvasni a kommentemet :$)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ^^ Teljesen egyetértek veled, úgyhogy én is csak bólogatni és vigyorogni tudtam! :D Amúgy nem kifejezetten én bukkantam rá erre a kommentre, egy videóban mutatták, hogy van, aki ilyeneket írkál, de nem csak Chen-t szúrták le, ott volt az is, hogy Sehun nem is tud rappelni, meg, hogy Xiumin nem érdemli meg, hogy az EXO-ban legyen, meg mindenkihez volt valami rossz írva o.O tényleg, olyan is volt, hogy valaki azt írta, reméli, hogy az exo repülője lezuhan, és mindenki túléli, csak lay nem :o nem értem az ilyen embereket <_<

   na de ne is húzzuk fel magunkat, én köszönöm szépen a kommentet, és remélem, hamarosan beszélhetünk rendesen is! ^^ új bejegyzés pedig jövő héten! ;)

   Törlés