2017. október 3., kedd

Nagy zenei TAG

Még akkor, amikor úgy gondoltam, hogy az ilyen kpop tagek jó ötletek, kerestem másféle kérdőíveket is, és találtam több zeneit is, és arra gondoltam, mi lenne ha azt a kettőt, amelyik a legjobban tetszett összegyúrnám, és belesűríteném egy posztba? Így lett tehát a Nagy zenei tag, melyben 40 kérdésre kell válaszolnom. Az alapanyag ugyan ilyen "daily challenge" volt, de azért én nem szeretnék minden nap ezzel foglalkozni, tehát ez lett belőle. Remélem, tetszeni fog. ^^

Ui.: akit pedig kihívnék az nem más, mint Lea, de ez nem is meglepő :3

Amber


--------------------------------------

1. Kedvenc dalod?

Elég nehéz úgy kedvenc számot választani, hogy nincs jobban leszűkítve a kör. Kérdezhetnénk ezt a Holy Emo Quarteten, az Alternative Queensen vagy egyszerűen csak a kpopon belül. Ha pedig jobban belemerülnénk ebbe, akkor még ott vannak az albumok, hogy arról melyiket szeretem, és így tovább. Nem hiszem, hogy tudnék csak úgy egy dalra bökni, hogy igen, ez az, amit mindenekfelett szeretek, mert minden kedvencem másért fontos nekem, az előadókat pedig nem akarom egymás alá-fölé rendelni, hiszen mindegyikőjükért ugyanúgy rajongok.


2. Egy dal, ami boldoggá tesz

Most megint belemehetnénk, hogy pontosan honnan is válasszak ilyen dalt, na meg az utóbbi időben elég sok olyan számmal találkoztam, amik feldobják a hangulatomot. Ezek leginkább Got7 darabok, tehát például a FISH, a Who's That és a Nice. Amúgy így még kpophoz kötve az EXO-tól a Don't Go a legnagyobb kedvencem, és egyben ez szerepel az első helyen a "dalok, amik boldoggá tesznek" képzeletbeli listáján. (Sok lesz már itt a válasz, de még betenném ide az Astro-tól a Baby-t is, habár nekik mindegyik daluk olyan pozitív, hogy az összestől jó kedvem lesz, és a Block B-től a Her-t.)


3. Egy dal, ami elszomorít

Külön sírós playlistem van az ilyen dalokból, na persze van, amelyik alapvetően nem is szomorú, vagy lassú, de engem mégis bőgésre ösztönöz. Ez így most furcsán jöhet le, de ez nem egy rossz dolog. Nem azokból a dalokól áll az a lejátszási lista, amiket nem szeretek, mert azokat is szeretem, csak gyengébb napjaimon, ha úgy érzem, csak a sírással adhatom ki magamból a fájdalmat, akkor azok segítenek. Itt is nehéz megnevezni egyet, mert mind más és más előadóktól vannak, de amikre talán a legérzékenyebb vagyok, az a Dear God az Avenged Sevenfoldtól, a Truce a Twenty-One Pilotstól, a BTS-től a First Love suga és az Awake jin és a Bel Air Lana Del Reytől. Habár ez nem nagyon válasz a kérdésre, hiszen nem ezektől szomorodok el, hanem már alapból magam alatt vagyok, és ezek csak sírva fakasztanak, de ez végül is az majdnem ugyanaz, nem?


4. Egy dal, ami egy helyre emlékeztet

Attól függ, milyen helyre. Na nem mintha eddig olyan sok városban/országban lettem volna. Egyszer, még általánosban az osztályommal elmentünk Szlovákiába, és ott az egyik lány folyton a Coldplaytől a Paradise-t énekelte. Ez eléggé megmaradt, úgyhogy azt hiszem, ezt felelném erre a kérdésre.


5. Egy dal, ami egy bizonyos eseményre emlékeztet

Ötödikben farsangon az osztállyal Varga Viktor Lehet zöld az ég...-jére táncoltunk, és ha jól emlékszem, másodikak lettünk vele. Nagyon örültem annak a sikernek, és reméltem, hogy legközelebb is legalább ilyen jók leszünk, de erre sosem lett újabb példa.
Egyébként még Marina and the Diamonds I'm not a Robot-ját említeném, mert miután hallottam a Földrengés Londonban című színdarabban a feldolgozását, azóta mindig az az alkalom jut eszembe, amikor az osztállyal elmentünk arra az előadásra.


6. Egy dal, aminek minden szavát tudod

Régen, valahányszor új kedvenc bandát találtam magamnak, mindig megtanultam minden egyes dal szövegét. Ma már nincs időm erre, meg nem is foglalkoztat, arról nem is beszélve, hogy az anno még kívülről fújt számok szövegeit elfelejtettem. Utoljára a Twenty-One Pilots megismerésénél jártam utána a daloknak, mert híresen igényesek és nekem is sokat jelentenek. A rendszeres olvasgatásukkal akarva, akaratlanul is rámragadt a szöveg, a Fairly Local-t pedig még most is tökéletesen tudom.


7. Egy dal, amire mindig táncolsz

Big Bang, Fantastic Baby, habozás nélkül. Nem tudom miért, de egyszerűen csak I can't help myself, miután elhangzik az első "wow, fantastic baby", onnantól nincs megállás, falábú Tami fel a táncparkettre. Minden. Egyes. Alkalommal.


8. Egy dal, amitől elalszol

Ritkán szoktam elalváshoz zenét hallgatni, mert attól inkább csak még éberebb leszek, de amikor ilyen van, szívesen alkalmazom a Sleeping With Sirens If you were a movie, this would be your soundtrack kislemezét, amin csak lassú, nyugis dalok vannak. Kedvencem róla a Roger Rabbit és a Stomach Tied In Knots.


9. Egy dal egy bandától, akit utálsz

Ilyen tulajdonképpen nincs, hiszen amíg nem ismerek egy együttest/énekest, addig nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, akiket meg utálok, azokkal nem foglalkozok, tehát nem vagyok képben a munkásságukkal. Ha nagyon mondani kéne valakit, akkor az Justin Bieber lenne, és végül is bármi, ami az ő neve alatt jött ki. Talán a zenével még nem is lenne gondom, de mint ember, nálam Justin teljesen elbukott, és egyszerűen nem tudok rá szimpátiával gondolni. Mielőtt pedig még lerohannának a fanok, hadd mondjam el, hogy mindenkinek lehet véleménye, az enyém pedig - tetszik, vagy sem - ez.


10. Egy dal, ami "bűnös élvezet" számodra

Nem tudom, hogy kéne értelmezni ezt a kérdést, vagy, hogy miért lenne egy dal bűnös élvezet, de mit lehet tenni? Egyébként erre az EXO-tól az Artifical Love-ot mondanám, az eléggé bűnös élvezet, és biztos vagyok benne, hogy nem csak számomra. Nem mellesleg ilyen még a Day6-től a Be Lazy is, mondanom sem kell miért... amikor hallgattam, mindig megengedek magamnak egy kis plusz lustálkodást.


11. Egy dal, amiről senki sem gondolná, hogy tetszik neked

Nem tudom, hogy mások mit néznének ki belőlem, bár van egy olyan érzésem, hogy az osztálytársaimnak bármi meglepő lenne, ami kpop, főleg azután, hogy az első évben még én voltam a nagy punk rockker. A barátaim ugyan már tudnak róla, hogy elindultam ebbe az irányba, úghogy ők nem hiszem, hogy meglepődnének bármin is, de azokkal, akikkel ritkábban beszélek, szerintem T.O.P-tól és G-Dragontól a Zutter lenne az a dal, ami miatt furán néznének rám. de én továbbra is teljesen nyugodtan haladzsáznám össze vissza a szöveget.12. Egy dal, ami téged jellemez

Melanie Martineztől a Cry Baby. Ez talán nem egy pozitív jellemzés, de én magamra ismertem a szövegben, úgyhogy emellett a dal mellett tenném le a voksomat. Amúgy még ide sorolhatnám a Twenty-One Pilots Migraine-jét is. csupa derűs szöveg, de i'm not as fine as i seem, pardon. hah see what i did there?


13. Egy dal, amit régen szerettél, de most utálod

Nem hiszem, hogy dalokat meg lehet utálni, ha már egyszer szeretted. Maximum csak ráunsz, de sosem unod meg, ez nem olyan, mint egy embernél, hogy például tesz valamit, és ezzel kiábrándulsz belőle.


14. Egy dal, amit gyakran hallasz a rádióban?

Már évek óta nem hallgatok rádiót, az aktuális közkedvencekről is csak a Facebookon keresztül tudok tájékozódni, de azoknak sosem tudom az előadóját vagy a címét.


15. Egy dal, aminek örülnél, ha hallanád a rádióban

Ahogy azt az előbb is elmondtam, nem hallgatok rádiót, de örülnék, ha úgy összeségében a kpop híresebb lenne Magyarországon. Például az EXO-tól a Monster-t vagy a Growl-t, esetleg még a Winner-től a Really Really-t simán el tudnám képzelni, hogy leadják valamelyik adón, bár nem tudom, hogy mennyire lenne sikeres. A mai szűklátókörű, magukat kritikusnak valló emberek között nehéz lenne bármiféle új, itt idegennek számító dolgot felmutatni, mert rögtön leszólnák. ha már ennyi exo, most eszembe jutott, hogy ezzel a 16 olvasóval olyan, mintha mindenki követne az nct-ből, plusz még vivi is lol. egyébként ezért nagyon hálás vagyok~ ^^


16. Egy dal a kedvenc albumodról

És már megint ez, eh. Kitől kedvenc album? Mert nekem van egy csomó lemezem, amiről tudnék favoritot választani. Ott van például a The Red a Red Velvettől, ahonnan a Time Slip mindent visz, de akkor még nem is beszéltünk a PVRIS White Noise-áról, amiről pedig a Mirrors és a My House fantasztikus na meg az egész korong, de ezek különösen kiemelkedőek. A lista végtelen a kedvenceimről.


17. Egy dal, amit akkor hallgatsz, ha boldog vagy

Bármelyik szám az EXO-CBX első kislemezésről. Az egészből olyan pozitív hangulat árad, hogy általában annak a korongnak a lepörgetésével kezdem a napomat, ha megyek valahova. A legnagyobb kedvencem róla a Hey Mama! és a Cherish.


18. Egy dal, amit szeretnél az esküvődön hallani

Megint csak Marina and the Diamonds, ezúttal a Happy-vel. Nagyon hangulatos lenne, plusz imádom ezt a dalt. ahogy utánanéztem, rá kellett jönnöm, hogy még a szövegében is nagyon passzolna az alkalomhoz - persze, csak akkor, ha tényleg azzal kötném össze az életemet, akit igazán szeretek.


19. Egy dal, amit szeretnél, hogy a temetéseden játszák

Húha, hát kicsit durva ilyenen gondolkozni most, úyhogy nem tudom, milyen számot szeretnék a temetésemre. Az biztos, hogy valami lassút, vagy számomra nagyon fontos jelentéssel bíró dalt akarnék. Mondjuk a Green Day-től a Wake Me up when September ends-et vagy a 21 Guns-t, ami a legnagyobb kedvencem az összes GD szám közül. Igen, azt hiszem mindenképpen a Green Day lenne a döntésem, na meg nem hiszem, hogy van olyan ember, akinek a trióról nem én jutok eszébe, úgyhogy ez jó búcsúzás lenne.


20. Egy dal, ami megnevettet

Super Junior, Rokkugo. Lea, ez a te hibád. xD Nem is tudom, mikor szórakoztam utoljára ilyen jól dalon/klippen. Amúgy ilyen még a The One is az újfent EXO-CBX-től. mondtam már, hogy a cbx a legjobb dolog a világon? Valahányszor hallgatom, mindig beugrik a videó, azok a hülye színes nadrágok, a lány Baekhyun, na meg a klip vége, amikor ez a hármas fogat tovább táncol, pedig már véget ért a zene. A legrosszabb, amikor utcán hallgatom, mert ilyenkor rendszerint felnevetek, körülöttem meg mindenki hülyének néz engem.


21. Egy dal, amit el tudsz játszani egy hangszeren

Sajnos nem játszom semmilyen hangszeren sem, úgyhogy ilyen dal nincs.


22. Egy dal, aminek örülnél, ha el tudnád játszani egy hangszeren

Régen kapásból felsoroltam volna itt egy csomó dalt, hogy "úristen, ha megtanulnék gitározni, ez meg ez lenne az, amit mindenképpen eljátszanék", de most már ez egyáltalán nem foglalkoztat. Nem szeretnék megtanulni hangszeren játszani sem, ez a vágyam valahogy elmúlt.


23. Egy dal a gyerekkorodból

Michael Jackson, Bad, egyértelműen. A pop királya volt az első kedvenc énekesem, az előbbi dalt pedig imádtam. De mondhatnám még a Speed Demon-t is, ami a valaha létező legjobb klippel rendelkezik, és én gyerekként egyszerűen megvesztem érte. 8 éves voltam, amikor Michael meghalt, és épp a Balatonon nyaraltam, a TV-ben láttam, ahogy a koporsóját viszik. Ahhoz képest, hogy milyen instabil vagyok lelkileg, nem sírtam, de talán ez amiatt volt, hogy nem nagyon fogtam fel, hogy mi is történt, noha tisztában voltam vele, hogy Jacko nem fog új dalokat csinálni. Nem éltem meg rosszul a dolgot, csak azt sajnáltam, hogy még a halála után sem hagyják a kedvencemet nyugodni, és tovább adnak ki dalokat a nevében. Ma már ez a hullám szerencsére elmúlt.


24. A kedvenc dalod tavalyról

Azt hiszem, a Dive In a Pierce The Veil-től. A novemberi koncertjük miatt örökké ez lesz az a dal, ami 2016-ra emlékeztet majd, mert az ő fellépésük volt életem első koncertje, plusz a Dive In-nal nyitották a műsort. De egyébként ide még be lehetne írni a VCR-t és a Black Rain-t a Creeper-től, vagy mindent, amit a letlive. adott ki - ezeket szintén a koncert miatt, mert ők voltak az előzenekarok.


25. Egy dal, ami a szüleidre emlékeztet

Apánál mindenképpen valami Iron Maiden számra gondolnék, mondjuk a Run to the Hills-re. Apának olyan nagy kedvence volt anno ez a zenakar, mint nekem másfél évvel ezelőtt a Green Day, a rajongásában pedig én is - ha nem is annyira komolyan, de - osztoztam.
Anyánél szinte bármilyen dalt mondhatnék, hiszen ő mindegyik korszakomban velem volt, úgyhogy ide jöhetne az All Time Low-tól a Lost in Stereo, vagy a Falling In Reverse-től a Just Like You, de én mégis leginkább az EXO-tól a Wolf-ot szavaznám meg. Nagy szerencsém van anyával, mert együtt rajong velem a fiúkért, ez a dal pedig a kedvence, és lassan hagyománnyá válik, hogy minden este megnézzük a klipet is.


26. Egy dal, amitől lenyugszol

Bármi a Marina and the Diamonds Fruit albumáról, az egész tele van nyugis számokkal, amitől megfeledkezem a problémákról, és csak szimplán boldog leszek. Ugyanez igaz AURORA All my demons greeting me as a Friend lemezén lévő dalokra, a Panic! At The Disco New Perspective-jére, de még a Sleeping With Sirens Save me a Spark-jára is, de ne feledkezzünk meg a Waterparks Stupid for You-járól sem. plusz még a fentebb is említett Don't Go az EXO-tól.


27. Egy dal, ami mindig a fejedbe megy

BTS, Not Today. Régen is így volt, amikor megismertem őket, és ez továbbra is töretlen. Nem tudom, mi van benne, ami ennyire ragad, de sosem tudom kiverni a fejemből.


28. Egy dal, ami a legjobb barátodra emlékezet

Big Bang, Bang Bang Bang!!! ^^ Mondjuk alapból már a Big Bang-ről Lea jut eszembe, nem kell hozzá külön szám, de nekem is ez volt az első dalom a csapattól, és neki is, úgyhogy ez lenne a válaszom.


29. Egy dal, ami az előző nyaradra emlékeztet

Nem nagyon emlékszem, hogy mi volt a kedvenc számom 2016 nyarán, főleg, hogy akkortájt ismertem meg a legtöbb bandát, akiket később kedvenceimnek vallottam, úgyhogy jó sok szám "szakadt" anno rám, de például a Bullet For My Valentine-tól rengetegszer lepörgettem a Fever-t és a Your Betrayal-t.


30. Egy dal, ami az első szerelmedre emlékeztet

Nehéz kérdés, mert tulajdonképpen óvodában voltam először "szerelmes", aztán alsóban, és akkor még nem voltam ilyen nagy zene mániás, de végül is azt mondanám, hogy a Train-től a 50 ways to say goodbye, mert annak a bandának az énekese volt végül is az első, akibe teljesen belezúgtam, és ezzel a számmal találtam rá a csapatra.


31. Egy dal a kedvenc filmed soundtrack-jéről

A Death of a superhero-ból a For You, amit Angus & Julia Stone-nak köszönthetünk. Nem a legnagyobb kedvencem a film, de közel áll a szívemhez, na meg más alkotások zenéi annyira nem érdekelnek, de ezt az egyet nagyon szeretem. Viszont még az all time fav filmem, a Gran Torino végén az ugyanerre a névre keresztelt dalt is nagyon szeretem.


32. Az utolsó dal, amit nemrég hallottál

A Day6 márciusi lemezét hallgattam utoljára, úgyhogy a How can i say és az It would have been a helyes válasz ide. ^^


33. Egy dal, ami a barátodra/barátnődre emlékeztet

Nincsen senkim nem akarom, hogy chen féltékeny legyen, úgyhogy ide nem nagyon tudok mit írni. #foreveralone.


34. Egy dal, amit szeretsz énekelni

Borzasztó hangom van, ennek ellenére én szeretek műsort adni a zuhanyrózsának, na meg azoknak a szerencsétleneknek, akik épp hallják a kornyikálásomat. Rajongóim kedvence Halsey Strange Love-ja, Adam Lambert Music Again-je, Lana Del Rey Video Games-e, az EXO Call Me Baby-je és Lay Lose Control-ja. és nem, egyáltalán nem zavar az utolsó kettőnél, hogy totál nem tudom a szöveget.


35. Egy dal, amit szeretsz, de ritkán hallgatsz

EXO, Lotto. Mivel legtöbbször a telefonomon hallgatok zenét, de ott teljesen logikátlanul vannak elrendezve az előadók, anno pedig a szóbanforgó dalt külön töltöttem le, nem albummal, a mobilom meg betette az ismeretlen előadók közé, jó távol az EXO többi lemezétől. Így mindig megfeledkezek róla, hogy az az egy árva dal is ott van a telefonomon, pedig nem egyedül búslakodik a sarokban, mert az EXO-CBX Ka-Ching-ja is osztozik a sorsán. Mindenesetre letisztázom, hogy nincs semmi bajom ezekkel a számokkal, csak azért hallgatom ritkán, mert elfelejtem, hogy máshol vannak.


36. Betűrendben az első dal a telefonodon/gépeden

A telefonom a számokkal és az egyéb írásjelekkel rendelkező dalokat teszi elsőnek, így Melanie Martinez Pity Party-ja lenne a büszke number one - mert a címe előtt valmiért van egy pont -, de hivatalosan a Got7 A-ja az első, úgyhogy erre a kérdésre ez is a válasz.


37. Betűrendben az utolsó dal a telefonodon/gépeden

Utolsónak a daloknál pedig a koreai címűek vannak, ilyen szempontból a BTS egyik dala nyerné ezt a kört, amit angolul a Hip Hop Lover címet viseli, és a negyedik dal a Dark & Wild lemezről. De a rendes abc-t nézve a My Chemical Romance Zero Percent-je lenne az utolsó. vagy pedig ztao black white-ja, ami csak azért van ennyire alul, mert a telefonom tao nevét tette előre, és nem a dal címét.


38. Egy dal, amit valaki énekelt neked

Falling In Reverse, The Drug In Me Is You. Még D. énekelte nekem, mielőtt össze jöttünk volna, meg még a kapcsolatunk elején. Akkoriban ez volt a csengőhangom is a telefonomon, úgyhogy ő is ezt állította be magának.


39. Egy dal, amire együtt táncoltál a legjobb barátoddal

Ilyen nincs, hacsak egyszer nem ráztuk ugyanarra a számra ugyanakkor magunkat Leával. Habár ki tudja, amilyen jól működik közöttünk a telepátia, simán lehet, hogy volt már ilyen. :P


40. Egy dal, amit meguntál, mert túl sokat hallgattad

Egyértelműen David Bowietól a Magic Dance. Durván sokat hallgattam azt a dalt, aztán természetesen viszonylag hamar meg is untam. Persze azóta évek teltek el, úgyhogy nem kerülöm a számot, most a tag kitöltésével meg is hallgattam, és megint ugyanúgy élvezem, mint anno. ^^

--------------------------------------

2 megjegyzés:

 1. ááhw, de jó lett ^^ és köszönöm a kihívást :) tetszettek a kérdések (na meg persze a válaszok is, de ez egyértelmű) úgyhogy érdekes lesz majd megcsinálni ezt a taget. és a 28-as meg 39-es pont ^^ :3 ja, és a Rokkugo szerencsésen nyomot hagyott benned is, muhahaha xDDD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Koszonom!!!^^ kivancsi vagyok a te valaszaidra, hajra a kitolteshez! :) es koszi a turelmet, de vegulis ez az oktober hamar eljott :p

   :3 <3 hahaha hat igen a rokkugo xddd mar csak az emlitesere is a fejembe ment xdd

   Törlés