2017. november 10., péntek

Seventeen & Monsta X comeback ≫ dupla vélemény

+#happybday the8 poszt ♡

SAY THE NAME! MONSTA X!

Ezen a héten olyan sok comebackben, és sajnálatos módon dolgozatban volt részem, hogy teljesen elvesztettem a fejemet, így a friss visszatérésekről csak most, hogy ma nem volt iskola, tudtam írni, de ne is húzzuk tovább szót, vágjunk is bele a posztba!


A Seventeen céltudatosan tört a legnagyobb kedvenceim közé, ahol bizony a Monsta X-nek is biztos helye van, így ez a bejegyzés nyomokban fangörcsöt, raptorkodást, értelmetlen, feltehetőleg magyar mondatokat tartalmazhat, és sok-sok szeretetet. Már csak azért is, mert legújabb biasomnak a héten volt a szülinapja pont akkor, amikor anyának is, és hát ez pátyolgatós cikkért kiált.


Kezdjük is a Seventeennel, ami kedden comebackkelt a Clap-pel aka minden carat halálával, ami már a teaser videókkal megfogott, azzal, ahogy Woozi és Mingyu ott szórakoztak. A dal a Teen, Age nevezetű, második nagylemezen kapott helyet. Amint elkezdődött a zene, a szívem kihagyott egy ütemet, aztán jött a "Seventeen right here", és Joshua megszólalt, hogy gwaenchana, gwaenchana, én meg már dobtam is egy hátast, hogy "im not gwaenchana". És tényleg nem volt az, és ezt biztosan tudtam, amint megláttam DK-t, majd Vernon-t, és ahh... hát igen. Komolyra fordítva a szót, mind a klip, mind pedig a szám nagyon seventeenes lett, azaz minőségi, színes darab. Ezen felül, a Teen, Age is fantasztikus lett. Összesen 13 szám van rajta, ezek közül itt van nekünk a Hi-Hop Unit Trauma-ja, a Vocal Unit Pinwheel-je, a Perfomance Unit Lilili Yabbay-a, és a három leader Change Up-ja is, amiknek én külön örültem, mert pont a cb előtt gondoltam rá, hogy ideje lenne a telefonomra tenni ezeket a remek számokat, de így, hogy rajta volt a lemezen, a fiúk megkönnyítették a dolgomat. Kedvenc dalt nagyon-nagyon nehéz választani, hiszen egytől egyig kíváló anyagokkal van dolgunk. Még az Intro és az Outro is olyan jó lett, hogy csak néztem, micsoda dolog ez. Mindenesetre, azt hiszem, a Bring It és a Rocket tetszett a legjobban, meg a Perfomance Unit korábban is ismert száma, de a Clap sem utolsó.

1. Intro (New World)
2. Change Up /leaders/
3. Without You
4. Clap
5. Bring It
6. Lilili Yabbay /perfomance unit/
7. Trauma /hip-hop unit/
8. Pinwheel /vocal unit/
9. Flower
10. Rocket
11. Hello
12. Campfire
13. Outro (Incompletion)

Nekem nagyon feldobta a hetemet a Teen, Age, igazi színfolt volt a szürke napokon. Sikerült is minden reggel lepörgetnem nem csak ezt, de az összes többi lemezt is, amik közül egyértelműen a 17 Carat és a Boys Be lett a kedvencem. 

10/10.

Bár magáról a bandáról és a tagokról még nem tudok sokat,a  hétvégén remélhetőleg be tudom hozni a lemaradásomat, és jövő hétre már túl leszek egy-két műsoron, mely majd segíti elmélyíteni rajongásomat. Na de egy valamit már most tudok: még pedig, hogy teljesen beleszerettem Xu Minghao-ba, és mivel nem rég volt a szülinapja, így jöjjön is az extra nyáladzós része a bejegyzésnek, amire eddig vártam.

Nem tudom, lehet, hogy én vonzom az alulértékelt idolokat, de mit tehetnék, ez az én sorsom, és valkiknek ezeket a szegény báránykákat is szeretniük kell. És ha ezen becses feladat rám lett osztva, én csak örülök, hiszen egy az, hogy még inkább szimpatizálok a szóbanforgó emberkével, és kettő, újra és újra visszatérhetek ide, hogy raptorkodva felhívjam a  figyelmet az illető csodálatos mivoltjára. Most pedig Jongdae után eljött Minghao ideje is, aki nem csak, hogy nagyon halk, de még csekélyke számú sorokkal is rendelkezik a dalokban. És ha már itt tartunk, nem értem, hogy ez miért van, hiszen Woozi intéz tulajdonképpen minden dalt, ami a Seventeen-é, biztosan el lehetne intézni, hogy mindenki egységesen kapjon részeket... na de most nem is ez a fontos, inkább válaszolok a kérdésre, hogyan is figyeltem fel erre az aranypofára úgy, hogy alig szólal meg? egyébként ezt is imádom benne, mármint, lehet, neki rossz, hogy még nem olyan biztos a koreai tudásában, vagy nem is tudom, hogy mondjam ezt, de nekem valahogy mégis tetszik, na mindegy, furcsa vagyok. A választ pedig nem tudom, mert egyszer csak eldöntöttem, hogy nekem ő kell, és kész.

Igazából, még amikor memorizáltam a tagokat, őt Chanyeol-hoz kötöttem pedig amúgy már nem tűnnek hasonlónak, de mindketten olyan puppyk, márpedig Happy Virus az egyik legnagyobb bias wreckerem az EXO-ban meg talán máshol is, sebaj, így még poénból meg is jegyeztem magamban, hogy így olyan, mintha Chanyeol lenne a kedvencem, de legalásian, mert Minghao a Seventeen-ből van. Aztán, mire észbe kaptam, a viccből valóság lett, és The8 elfoglalta a helyét a kerekasztal idoljai között. Szeretni őt pedig azért kéne másoknak is, mert először is, milyen aranyos már?! Ahogy mosolyog, ahogy néz, ahogy csak van a világon! De most komolyan, egyszerűen csak gyönyörű, olyan, mint egy piece of art, egész nap tudnám nézni. talpig fehérben pedig úgy né ki, mint egy isten. És akkor még nem is beszéltünk a mozgásáról, ami több, mint csoda. Eleve imádom a Seventeen koreográfiákat, de például a My I vagy a Lilili Yabbay kifejezetten tetszik. Minghao-hoz nagyon illenek a különleges, aprólékos, szenvedélyes mozdulatok, szószerint a képernyőhöz szegez a látvány, amit nyújt, és nem tudok szabadulni. Az ember nem tudja nem nézni, és nem tudja nem újra és újra visszapörgetni a videó(ka)t, hogy még egy kicsit tovább nézhesse ezt a gyönyörű dolgot. A My I már azért is egyike a legnagyobb kedvenceimnek, mert ebben csak The8 és Jun van, és a hangjaik nagyon passzolnak egymáshoz, arról nem is beszélve, hogy milyen jó volt hallani úgy igazán Minghao hangját. És úgy örülök, hogy ott van neki Jun, amivel már el is árultam, hogy a China Line jól elcsavarta a fejemet, de a gondolat, hogy The8-nek van egy "sorstársa", akivel nem kell koreaiul beszélnie, ha már belefárad, egyszerűen csak áhh. ^^ Na jó, leállok... ÚTÓLAG IS NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, MINGHAO!!! ♡♡♡


*tenyér dörzsölés* és most jöjjön a Monsta X, melynek tagjairól szintén nem tudok sokat, annak ellenére, hogy még a nyáron ismertem meg őket, de még így is egyike a legnagyobb kedvenceimnek. Alapvetően is, ha egyetlen szóval kéne jellemeznem a zenéjüket, azt mondanám, lit. Mert minden, amit a Monsta X letesz az asztalra, abba nem lehet belekötni. Kifogástalan minőséget nyújtanak, mindegyik tag visual kaliberű, és nagyon szerethetőek. Bár ahogy mondtam, annyi műsort még nem néztem velük, de ez a tény így is lejött. A BTS-hez hasonlóan a bias wreckeremem itt is elérte célját... mondjuk Sugáról még azt sem mondtam volna, hogy legalább annyira szeretem, mint Rap Monstert, ő csak sunyin a fejembe kúszott, de Changkyun nyíltan válallta ezt az alantas pozícióját, melyet mondjuk nem sokáig viselt, hiszen átvette Minhyuk helyét, azóta pedig I.M a kedvencem. ha ezt így végig vezetem, tökre lelkiismeret furdalásom van. 

Lényegre térve, a Monsta X a Seventeen után 1 nappal jött a cb-vel, ami Dramarama-ra volt keresztelve, és a The Code nevezetű 5. kislemezen szerepel. Mondanom sem kell, már a neve is nagyon tetszett ennek az egésznek, aztán, amikor a klip elé kerültem, megintcsak elismerően bólintanom kellett az eredményre. Ha volt valami, amiben biztos voltam, vagy amiben akár most az vagyok, az az, hogy a Monsta X nem tud elrontani egy számot sem, és ezzel sem hibáztak.

2. Now or Never
3. In Time
4. From Zero
5. X
6. Tropical Night
7. Deja Vu

Legjobban a Dramarama, a Tropical Night az a baby do what u wanna do baby is my kink, a Now or Never a refrén előtti "yolo-n" mindig nagyon jól szórakozok és az X tetszett, szóval összeségében a kicsit is gyorsabb számok. Meglepődtem, hogy inkább a lasabb darabok domináltak szerintem, na nem mintha nem tetszettek volna azok is, csak valahogy talán egy picivel erősebb "kisugárzást" vártam, már csak a borító miatt is. Habár lehet, hogy csak a tracklist miatt tűnt úgy, hogy kevesebb a gyors szám. Mindenesetre, Jooheon és Changkyun hozta a színvonalat, az új kedvenc I.M részem pedig a just give me a chance to be yours tiéd az összes chance-em, barátom, de az idősebb rappernek is megintcsak aranyból volt minden sora habár néztem, hogy az x elején miért is ő mondja, hogy i am, na mindegy. Akik még nagyon tetszettek azok Kihyun és Wonho voltak, olyan gyönyörűen énekeltek minden egyes dalban. ^^

Mindent összevetve, bár nagyon imádom a Monsta X-et, és ez a cb sem volt rossz, nekem azért valahogy könnyebbnek tűnik, mint a többi. Most is kaptunk egy csomó nagyon jó számot, és alig várom a folytatást, de ha választanom kéne a Seventeen és a Monsta X visszatérés között, az előbbit választanám. Na de ez egyéni vélemény, ne kövezzen meg senki. Ettől függetlenül ugyanúgy szeretem a fiúkat, és drukkolok nekik, hogy sikeresek legyenek, és még nagyobbá válljanak.

8/10.

Na mára legyen ennyi, már így is sokáig húztam a szót. Legyen szép hétvégétek, és hallgassátok ronygosra ti is a friss zenéket! :)

Amber

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése