2017. december 2., szombat

Kpop TAG

AVAGY ENGEDJÜNK A FANGÖRCSNEK
köszönet Leának~ ^^


Amber


--------------------------------------

1. Kedvenc kpop fiúbanda

Nagyon nehéz lenne választani a sok kedvenc közül, de azt hiszem, az EXO lenne az, amit úgy igazán, teljes szívemből, töretlenül szeretek, hiszen mégis csak ők voltak az elsők, ők rántottak le a nyúlüregbe. És mivel miattuk vannak megmagyarázhatatlan érzelem kitöréseim, akár pozitív, akár negatív értelemben, így gondolom, már a tudatalattim is eldöntötte, hogy bizony ők azok, és ot12, és we are one, és... nyugi, Tami.


2. Kedvenc kpop lánybanda

Nem ismerek annyi lánycsapatot, és annak ellenére, hogy a Red Velvet volt az első csajbanda, akiket meghallgattam, mégis a Twice-ot kell mondanom, mert tényleg nagyon imádom a zenéjüket, a tagokat momoval egy napon születtem :3, mind olyan imádnivalóak és szimpatikusak, na meg az egész koncepciójuk is teljesen belopta magát a szívembe, arról nem is beszélve, hogy a JYP-hez tartoznak, úgyhogy igen. ^^


3. Ultimate kpop fiú bias

Ahogy az már a régebbi posztjaimból is kiderül, a kérdésre a válasz egyértelműen Kim Jongdae, azaz EXO Chen. ♡ Tökéletességeinek okait nem is ecsetelném itt, mert a tagből esszé lenne, de lényeg a lényeg: ő a legfantasztikusabb ember, akit valaha láttam. Gyönyörű, tehetséges, aranyos, jóképű, humoros, egyszerűen csak egy hibátlan lény, akit nem lehet nem szeretni. És említettem már azt a mosolyát, amit mindig megkönnyezek? Komolyan, egy földre szállt angyal.


4. Ultimate kpop lány bias

Nincs kifejezetten biasom lány idolok közül, de azt hiszem, Twice Dahyunnal nagyon szimpatizálok. Annyira aranyos, és a képei között a gyönyörűtől a halálosan viccesig mindenféle példány megtalálható. Már amikor a TT-t néztem elsőre, már akkor kiszúrtam magamnak a nyuszis jelmeze, és imádnivaló kis tánca miatt, szóval igen, Dahyunnál teszem le a voksom.


5. Egyéb kpop fiú biasok

*ideges homlok dörzsölés, izzadás* Essünk túl ezen a nehéz válaszon, remélem, nem hagyok ki senkit. BTS Suga, Big Bang T.O.P, Got7 Yugyeom, Monsta X I.M, Block B Taeil, Astro Jinjin, Day6 Wonpil és Seventeen The8. Huh, miért érzem, hogy ez a lista hamarosan bővülni fog? Na sebaj...


6. Egyéb kpop lány biasok

Itt jóval kevesebben lesznek, de Red Velvet Yeri, KARD Jiwoo, Loona Heejin/Jinsoul és Blackpink Jisoo.


7. Kedvenc kpop szám a kedvenc fiúbandától

Mármint az EXO-tól? Húha, sok szám van, amit imádok tőlük, és akkor még csak nem is a kínai verziókat, a CBX alkotásait, vagy Lay szóló dalit nézzük. Oda meg vissza vagyok a Playboy-ért, a Touch It-ért, a Wolf-ért, a Monster-ért, de amihez a legjobban húz a szívem, az a Don't Go. Mindig megríkat, és épp ezért lenyugtat.


8. Kedvenc kpop szám a kedvenc lánybandától9. Egy kpop dal, amitől szomorú leszel/sírsz

A vidámabb dalokba is simán beleképzelek valamit, amitől aztán sírni támad kedvem, úgyhogy van egy pár ilyen szám. Például a Got7-től a Face vagy a So Lucky, bármi a Day6-től és a BTS-től, a Winner-től a Fool, és még az összes kicsivel lasabb Block B alkotástól is. Azt hiszem, egy picit érzékeny vagyok.


10. Egy kpop dal, amitől boldog leszel/mosolyogsz

Minden Astro szám!!! A könnyed stílusukkal nagyon fel tudják dobni a hangulatomat, a klipekre emlékezve pedig nem tudok nem mosolyogni az emlékeken. De még ilyen a B.A.P-től a Carnival vagy a That's My Jam, vagy a Got7-től a Just Right, vagy bármelyik japán számuk. Ja, és még a Block B-től a Tell Them és GD-től az A Boy is.


11. Kedvenc kpop koreográfia

Sok-sok kedvenc koreográfiám van, meg alapvetően mindegyik nagyon tetszik, már csak azért is, mert tök jó látni, hogy pár ember mire képes egy kis csapatmunkával. Amelyik a leginkább elnyerte a tetszésemet, az a Seventeen Perfomance Unit Lilili Yabbay-a volt, de még Jun és Minghao My I-át is ide sorolhatnám. Számomra tényleg ők a legjobbak ebben az egész táncolásban.


12. Kedvenc kpop mv (fiú és lány bias bandától)

EXO-tól egyértelműen a Call Me Baby, Twice-tól pedig a TT.


13. Legkedvencebb kpop mv

Nehéz választani, hiszen ahány banda, ahány cb, annyi különböző koncepció, és engem az összes lenyűgöz, és nincs olyan klip, amit ne szeretnék. Bármit imádok, ami Monsta X vagy Seventeen, de az Akmu klipjeit is nagyon imádom, bár talán mindegyik kedvencem közül a Vixx Shangri La-ja emelkedik ki a leginkább - abban a videóban minden nagyon a helyén van.


14. Első kpop szám, amit hallottál

Az EXO-tól a Monster, bár még az ominózus június 9-e előtt, jóval régebben is hallottam kpop számokat, amikre ma már nem nagyon emlékszem. Még a legelején lány bandák dalaival hozott össze a sors, majd biztos, hogy belefutottam egy Big Bang Bang Bang Bang-be is, mert amikor később meghallgattam, gyanúsan ismerős volt, és még úgy a nulladik elején, tél közelében hallottam a Call Me Baby-t is a sokat emlegetett EXO-tól. De hivatalosan a Monster-rel kezdődött minden.


15. Kpop banda, amit utálsz

Még nem találkoztam egy csapattal sem a kpop világában, akik nem tetszettek volna, és van egy olyan sanda ganyúm, hogy később sem fogok.


16. Kpop idol, akit szeretnél, ha a bátyád lenne

Érdekes volt ezen - és a következő három - kérdésen gondolkozni, de végül hosszas töprengés után úgy döntöttem, Got7 Jacksont választanám. Tudom, mennyire fontos neki a családja, és nagyon jó lenne, ha ő lenne a bátyám, biztosan megosthatnék vele mindent, és idősebb testvér, plusz idol révén jó kis tanácsokat tudna adni. Arról nem is beszélve, hogy bemutathatna a bandának, de ez már tényleg csak plusz lenne. xd


17. Kpop idol, akit szeretnél, ha a nővéred lenne

Azt hiszem, Twice Nayeon vagy Mina, de nem tudom, miért, csak azt valahogy el tudnám képzelni.


18. Kpop idol, akit szeretnél, ha az öcséd lenne

Szerintem EXO Chanyeolt, nem is tudom, miért, csak vaalhogy őt el tudnám képzelni ebben a szerepben. Milyen sokat hülyülhetnénk, de a lelkizősebb pillanatokat is el tudnám képzelni kettőnk között.


19. Kpop idol, akit szeretnél, ha a húgod lenne

Definitely Red Velvet Joy.


20. Kedvenc képek a kedvenc kpop fiúbandákról

monsta x
day6 & exo... még úgy is, hogy lay nincs rajta
astro
seventeen
seventeen w/ monsta x
és még ez a kettő is :3


21. Kedvenc képek a kedvenc kpop lánybandákról

blackpink & twice
loona
i luv lq pics okay?!


22. Legalulértékeltebb kpop előadó/bandatag

Azt mondanám, Chen vagy Minghao, de igazából fogalmam sincs. Persze, lehet érezni, hogy a xy csapaton belül ki van inkább háttérben, de én azért senkire sem mondanám, hogy alulértékelt. Mármint, bizonyára nen én vagyok az egyetlen rajongója ennek a két emberkének, és tudom, hogy mások is ugyanúgy szeretik őket, innentől pedig nincs szívem azt mondani, hogy kevés figyelmet kapnak. Úgy értem, tényleg nincsenek így kiemelve, és örülnék, ha több figyelmet kapnának, de nem is ez a fontos. Ők is tehetséges idolok, akik megérdemlik a helyüket ott, ahol vannak, és egyszer nekik is eljön az idejük, amikor nagyobbak lesznek. És nem, nem hiszem, hogy vicces olyan képeket csinálni ez speciel junnal volt, hogy "otthagytam a családomat 5 sorért albumonként". Ez úgy hagnzik, mintha nem lennének hálásak, vagy mintha nem is örülnének annak, hogy idáig eljutottak. Szerintem ez nem igaz, és pont azért, mert olyan keményen dolgoznak, fognak egy nap a magasba törni, és majd akkor veszi észre mindenki, mit is hagytak ki. Na de hegyibeszéd vége, Chen, Minghao, hwaiting!


23. Kpop előadótól kedvenc angol/amerikai feldolgozás

Bármi, amit valaha a Day6 feldolgozott. Már csak azért is szeretem ezeket a számokat nagyon, mert azoktól a réges régi kedvenceimtől vannak, akik anno elindítottak a zene irányába. Így ide kerülhetne a She Will Be Loved a Maroon5-tól, vagy a Stop and Stare a One Republic-tól, de amit kifejezetten imádok, az a Thinking Out Loud  ed sheeran coverje.


24. Egy kpop dal, amit sosem unsz meg

Tényleg bármi, ami Block B. Mindegyik számuk fülbemászó és különleges, az ember könnyen elkapja a ritmust, és már valahányszor meghallom, hogy Jesus, rögtön jön a fejemben a museun mari pillyohae, és nincs visszaút. Már egy ideje csak a Shall We Dance-re vagyok ráfüggve, úgyhogy válasznak is ezt mondanám.


25. Legjobb kpop dal, amire táncolni lehet

Bár alapvetően nagyon falábam van, ha meghallok egy kpop számot, rögtön előtör a dancing machine énem, és szerintem, amire a legjobban lehet rázni, az nem más, mint a Fantastic Baby, a Big Bang-től. Nem is tudom soha sem megállni, hogy ne kapálózzalk legalább a kezeimmel rá, ha elindul.


26. Kedvenc frizura kpop fiú biasokon

jackson nem a biasom

Bármi, ami Suga, Seventeen Vernon vagy Chen esküszöm, minden jól áll neki, de a call me baby era a gyengepontom, de beszéljenek a képek helyettem... amúgy nem tudom, hogy az baj-e, ha egyes képeken nem csak a biasaim vannak, mindenestre íme egy halom fotó.

jeonghan sem, de neki olyan gyönyörű a hosszú haja, és úgy hiányzik :(

vernon sem bias, de ahogy mondtam, neki minden frizura nagyon jól áll 


27. Kedvenc frizura kpop lány biasokon


Bár a kék a gyengém, és Dahyunnak volt is olyana, legalábbis így szintén a végén, ahogy az a képen is látszik, de szerintem ez a rózsaszínes, vagy nem is tudom, milyen árnyalatú téma jobban áll neki, és ettől csak még aranyosabb lesz, úgyhogy igen, ez lenne az. Valamint még Yeri hosszú, szőke haját is imádom.28. Kedvenc kpop bromance-ek

És most jön az, hogy az egész EXO fandom megfog, felnégyel, megkövez, karóra feszít, vagy nem is tudom, mit csinál még velem, hogy eltiporjanak engem, szegény különc rajongót, de nyíltan kimondom, én Chansoo shipper vagyok, és egyszerűen nem tudok betelni ezzel a párosítással. Elég csak a fanartokra gondolni, azok is mind olyan édesek, és ezek mellé még jön a valóság, amikor D.O bántja szerencsétlen Chanyeolt, és áááhh, annyira aranyosak. :3 Kívételesen róluk még írni is szeretek, valahogy nem sikerülnek azok olyan furcsára, mint a többi, úgyhogy ezért is kerültek a kedvenceim közé. Na de bármilyen nehéz is legyen ebben az igencsak szűk shipper csapatban, én kitartok, és teljesen átadom magamat a Chansoo érzéseknek.


29. Egy kpop idol, akire felnézel

Nehéz kérdés, egy ideje már nem gondolkozok azon, kire nézek fel. Szeretnék a magam hőse lenni, büszke lenni magamra, hogy az én elért céljaim motiváljanak, ne valaki másé. Persze, végül is mindegy, nem tartom rossz dolognak a példakép választást, de nekem ez már valahogy elmúlt. Már rég nem tudtam úgy azonosulni hírességgel, mint anno, és bár összeségében nagyon inspirálónak tartom az összes idol kitartását, nagyon a kpop világában (sem) találtam még meg azt A valakit, akire tényleg felnéznék. Bár nem tudom, néha úgy érzem, Jackson az, akit igazán csodálok, mert annyira emberi, végtelenül nagy a szíve, és erős, de azt hiszem, még mélyebbre kell merülnöm ebben a világban, hogy biztosan válaszolhassak erre a kérdésre.


30. Kpop idol a legjobb mosollyal

Természetesen ennek az embernek van a leg... bele sem kezdek, ő a legjobb, ennyi.


--------------------------------------

2 megjegyzés:

  1. ^^ <3 áhw nagyon tetszettek a válaszaid, már kíváncsi voltam erre a tagre, vártam hogy olvashassam :3
    (ez az egy sor most magamhoz képest is elég nyeszlett, de a lényeg így is benne van, illetve ezúttal is kíváncsian várom a további posztokat ^^)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen így utólag is!^^ :3 (és már készül is a következő tag :p )

    VálaszTörlés