2018. január 10., szerda

70 kpop kérdés TAG

ismét köszönet Leának~ :3 ♡


Amber


--------------------------------------

1. Kedvenc bandáid

Húha nagyon sok van... EXO, Seventeen, Monsta X, Got7, BTS, BigBang, Twice, Block B, Vixx, Loona, iKON, Winner, Astro, Day6, KARD, B.A.P, Blackpink, Red Velvet, Wanna One, NCT, Stray Kids, Akmu, I.O.I, Pentagon, VAV, Seven O'Clock, 24k, Madtown, Black6ix, B.I.G, Sistar, EXID, Boyfriend, offonoff, N.Flying, ONF, Playback stb.


2. Legkevésbé kedvelt bandák

Ilyen nincs. :3


3. Kedvenc szólózenész

Nem tudom, hogy ez most számít-e, de Lay-t nagyon szeretem, és bár drukkolok, hogy az EXO-ban maradjon, azért így önmagában is fantasztikus zenét csinál, és nagyon jó lenne még számokat hallani tőle.


4. Az utolsó kpop dal, amit hallottál

A 1 Minute-et az N.Flyingtól.


5. Ki az ultimate biasod?

Kim Jongdae. :3 Nagyon büszke vagyok erre, hiszen ő egyike azon keveseknek, akit a bias wreckereim nem tudtak legyőzni, és számomra ő a tökéletes ember, akit teljes szívemből szeretek. Bármilyen legyen is Chanyeol vagy Yixing, Jongdae pozíciója biztos, hogy SOHA nem fog megváltozni. 


6. Lista a hat kedvenc biasodról 

Seventeen The8, BigBang T.O.P, EXO Chen, Twice Dahyun, NCT Doyoung, Got7 Yugyeom. (+BTS Suga)


7. A fiú vagy a lány bandákat szereted jobban? 

Nincs bajom egyikkel sem, és aktívan ismerkedek lány bandákkal is, de a fiúk közelebb állnak hozzám.


8. Melyik kpop idollal születtél egy napon?

Sokáig azt hittem ilyen nincs - mindig csak a közvetlen közelemben voltak ilyenek, mint mondjuk The8, november 7-tel -, de amikor megismertem a Twice-ot, kiderült, hogy Momo is november 9-én született, ráadásul japán, na nem mintha ez számítana, de ááá. ^^


9. Melyik kpop bandá(ka)t láttad már élőben?

Sajnos még egyiket sem. De a hangsúly a még-en van! :)10. Melyik kpop banda a legjobb élőben?

Az előző kérdés szomorú válaszának ellenére, szerintem a Monsta X a legjobb, hála a sok YouTube videónak meg mások beszámolójának. Ha van banda, akiket most rögtön megnéznék koncertezni, akkor azok ők. Mellesleg, el is tudnám őket képzelni Magyarországon, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok. :)


11. Melyiket szereted jobban: a szólóelőadókat vagy a bandákat?

A bandákat. Ez már régen, még a kpop előtt is így volt, mert számomra egy csapat egy igazi kis társaságot jelent, olyan, mintha egy baráti körbe tartoznék, és szeretem látni, mennyire összetartóak tudnak lenni az emberek, és mennyi mindent tudnak egymás segítségével elérni. 


12. Kedvenc rappered

Nem tudnák választani Block B Zico, Kyung, P.O és NCT Mark közül.13. Kedvenc táncosod


EXO Lay és Seventeen The8.


14. Melyiket preferálod: leader vagy maknae?

Nem a pozíció határozza meg, hogy ki szimpatikus számomra, de hogy ne maradjon ilyen üresen itt ez a rész, bevallom, ha elgondlkozok, több kedvencem van, aki a legfiatalabb a maga csapatában.


15. Mióta vagy kpop fan? 

Több, mint egy fél éve már.


16. Mi volt az első kpop dal, amit hallottál?

Ha nem vesszük figyelembe a nagyon kezdeti időszakot, amire nem is nagyon emlékszem, akkor hivatalosan az EXO-tól a Monster.


17. Nézel koreai drámákat?

Az túlzás, hogy nézek, eddig egyet láttam, de jó lenne tovább fejlődni ebben a témában, már a várólistámon elég sok kiszemelt van.


18. Balladák vagy hip hop dalok? 

Teljesen mindegy, nagyon szeretem mindet.


19. Ha csatlakozhatnál egy bandához, melyik lenne az?

Talán a Twice vagy a Loona. Mondjuk az előbbibe lehet már késő lenne, de akkor mondjuk a Loona jó lenne, az még úgyis elég friss, és mondjuk én lehetnék a meglepetés tag, a titokzatos 13. hónap lánya, kinek jöttéről senkisem tudott... igen, ez határozottan tetszene. :p


20. Ha kpop idol lehetnél, melyik posztot választanád (leader, vocalist, rapper, dancer stb.)?

Leader semmiképpen sem, hangom és "rap tudásom" nincs, úgyhogy akkor táncos lennék, az még úgy valamennyire érdekel is.


21. Kedvenc leader

EXO Suho, mert annak ellenére, hogy Kris, Luhan és Tao elhagyta a bandát, ő megtartotta a pozitivitását és erős maradt. Egyébként nagyon remélem, hogy nem emészti magát a történtek miatt. És bár alapvetően szívszorító látvány, azért én mégis szeretem benne, hogy mindig sír, amikor díjat nyernek.


22. Kedvenc maknae

Got7 Yugyeom. Elég csak megnézni bármelyik részt a Real Got7-ből, és mindenki tudni fogja a választ, hogy miért is.


23. Több nyugati zenét hallgatsz, mint kpopot?

Miután felfedeztem a kpopot, rájöttem, kik azok a nyugati bandák, akiket tényleg szeretek, és kik azok, akiket csak punk rocker lázadásom miatt hallgattam, a kedvencek pedig jócskán kevesen maradtak. Néha napján még visszanyúlok egy-egy Pierce The Veil, Fall Out Boy, Melanie Martinez meg Marina and the Diamonds lemezhez, és bár ezeket még mindig imádom, ma már több kpop csapatot hallgatok és szeretek, mint anno nyugati bandákat.


24. Mit szeretsz a kpopban?

Igazából erről a témáról egy komplett cikket terveztem, de akkor most tömören összefoglalnám: mindent. Na jó, nem mindent, de nagyon szeretem ennek az egésznek a rendszerezettsgét, hogy mennyire komlyan ki vannak építve a bandák koncepciói, az, hogy mit jelent a nevük, hogyan hívják a fandomokat, mindent. Arról nem is beszélve, hogy ha az ember már ötnél több csapatot szeret, akkor szinte sosem unatkozik, hiszen rendszeresen vannak visszatérések, és ez nekem kifejezetten tetszik, hiszen régen, amikor még csak nyugati zenéket hallgattam, volt, hogy éveket kellett várnom, egy lemezre. És akkor még nem is említettem az idolok közvetlenségét, emberi viselkedésüket, amiknek köszönhetően jóval közelebb kerültek a szívemhez, mint egyes amerikai, vagy bármilyen más előadók. Tényleg látszik rajtuk, mennyire fontosak nekik a rajongóik, és én ezt nagyon értékelem, úgyhogy igen, megvettek kilóra engem a kpop világával.25. Mit nem szeretsz a kpopban?

Azt a féle embertelenséget, amit a cégek művelnek az idolokkal. Valamint a durva rajongókat, akik nem képesek fékezni magukat - akár saesangek, akár anti-fanok. Borzasztó, amiket csinálnak, és komolyan nem értem, emberek, hogy képesek ilyet tenni a saját társaikkal, akiknek nem elég, hogy magánéletük sincs, de még egy csepp biztonságérzetük sem lehet a beszámíthatatlan "rajongóktól". vagy épp, hogy nem-rajongóktól.


26. Melyik az a kpop idol, akire különösen felnézel?

Korábban már mondtam, hogy ilyen nagyon nincs, összeségében mindenkit nagyon tisztelek a kpop világában, de inkább magamnak szeretnék példát mutatni. Mindenesetre, Got7 Jackson valamiért nagyon különleges számomra, annyira valódi, olyan jó ránézni, mert erős, és fontos neki egy csomó minden, és mindenkit annyira szeret, és aww. :327. Szerinted melyik a legalulértékeltebb banda?


Day6. Fantaszikus zenét csinálnak, nem értem, miért nem kapnak több figyelmet.28. Szerinted melyik a legtúlértékeltebb banda?


Rossz ezt így mondani, hiszen midenki megérdemli a figyelmet, főleg a kpop világában, ahol senki sem lazsál. Ez pedig nem is lehetne másra igazabb, mint a BTS-re. Én nagyon tisztelem és szeretem őket, de az már viszont fárasztó, hogy egyesek azt állítják, imádják a kpopot, közben meg csak a BTS-t ismerik. A kpop nem egyenőlő a BTS-sel, de sajnos a mostani hullám miatt ezt nem midnenki tudja. (De még így is azt gondolom, hogy a fiúk alapvetően megérdemlik ezt, hiszen rengeteg dolgoztak, hogy elérjenek egy ilyen szintre.)


29. JYP, SM vagy YG?


Annak ellenére, hogy az YG-től ismerem a legtöbb kedvencemet, én mégis a JYP-t mondanám a kedvencemnek.30. A Big Three kivételével melyik ügynökséget kedveled?


A Pledist. Bár nem vagyok egy nagy szakértő a cégekkel kapcsolatban, és nyilván később sem tudom majd a TELJES igazságot, de a Seventeen miatt nagyon megszerettem ezt a helyet, elsősorban azért, mert hagyják, hogy a fiúk mindent maguknak csináljanak. Nem eléjük adják a dalszövegeket meg a koreográfiát, hanem hagyják őket maguktól kibontakoztatni, és ezt követendő példának tartom.


31. Melyik ügynökséget kedveled a legjobban?


Pledist és a Big Hit-et.32. Melyik ügynökséget kedveled a legkevésbé?


SM... nem bírom, amit a kínai idolokkal tesznek. Meg másokkal sem.33. Tanulod a koreai nyelvet? Ha igen, milyen szinten beszéled?


Az túlzás, hogy tanulom, de tény, hogy foglalkozok vele. Egyenlőre még csak a telefonomra letöltött applikációkkal tudok gyakorolni, de ha minden jól megy, jövőre ősszes mehetek rendes tanfolyamra is. Addigra úgyis elválik, mennyire akarok ezzel komolyabban foglalkozni. Egyébként tényleg nem tudok sok mindent; az olvasás már valamennyire megy, a számokat tudom, meg az ilyen alapdolgokat, amiket rendszeresen hallok a műsorokban, úgyhogy ez nem nagy dicsőség.


34. Ha randizhatnál egy idollal, melyik lenne az?Nem tudom, hogy miért NCT Markot mondom, de valahogy csak őt tudnám elképzelni. Persze, mondhatnám ide most Chen-t is, mint ub-mat, de az annyira furcsa lenne, elvégre mégiscsak egy csomó év van köztünk, és most, amíg még 1-es van a korom előtt, ez így szürreális lenne... mintha én egy 6 évessel randiznék. Később persze ez már nem oylan feltűnő, de most még igen, így egy korban hozzám sokkal közelebbi személyt mondanék, tehát pl. Markot.
35. Az ultimate biasod bejelenti, hogy megházasodik. Mi a reakciód?


Talán egy nagyon picit lennék szomorú, hogy hogy elment az idő, és mennyit változott Chenchen, hogy már ilyen komoly kapcsolata lett, de alapvetően örülnék neki! Jongdae igazán megérdemli a boldogságot, és drukkolnék neki és a párjának, hogy sokáig legyenek együtt és, hogy minél kevesebb utálatot kapjanak a közönségtől.36. Követed a kpop híreket és botrányokat?


Részben. Benne vagyok ezer meg ezer féle csoportban, fel vagyok iratkozva mindenhova, úgyhogy ha később is kerülök nethez, akkor is mindig képben vagyok a hírekkel, visszatérésekkel. A botrányokat utálom, csak túlagyalom őket, és még képesek lennének megváltoztatni a véleményemet a kedvenceimről, úgyhogy igyekszem elkerülni őket.37. Melyik botrányon akadtál ki a legjobban?


Nem tudom, hogy ez például mennyire számít botránynak, de amikor az EXO-L-ek megtudták, hogy valószínűleg Kyungsoo cigizik, azon egy kicsit pipa lettem. Mindenki ott szövegelt, hogy ez milyen rossz, meg blabla, és persze, tényleg rossz, de könyörgöm, ez még mindig jobb, mintha mást csinálna... ha beelgondolunk, a mai világban minden fiatal gyerek a legkisebb problémája miatt is cigarettához nyúl, ti meg elvárjátok, hogy egy akkora stressz mellett, hogy az ember idol, ne szívjon el néha pár szálat?! Igen, vannak idolok, akik cigiznek, vannak, akik drogoznak, vannak akik pornót néznek, de annak ellenére, hogy ezek negatív dolgok, egyben emberiek is, és amilyen "sarokba szorított" helyzetben vannak kedvenceink, szerintem ezek megengedettek. 

A másik pedig az a Seventeen botrány volt, melynek célpontja Hoshi volt - márpedig azért, mert egyesek szerint veri a tagokat. Szerintem ez nem igaz. Eleve, a verés egy olyan kifejezés, ami rendszeresen történik. Az más, ha valkinek lekevernek egy taslit, vagy épp minden szerdán szétcsapják egy övvel. Azt gondolom, Hoshi munkájában iszonyatosan sok feszültség lehet, és azt is megérteném, ha néha türelmetlen lenne, és ezért valakit pofon vágna. Persze, ez rosszul hangzik, de most godnoljunk bele. Nem tudom, de anno, amikor valami hülyeséget csináltam, én is kaptam egy kis helyreigazítást. És ha ez a pletyka igaz is valamennyire, nem hiszem, hogy Hoshi ezt azért csinálja, mert nem szereti a többieket, és biztosan ő is bánja, miután ilyet tesz.Tömör véleményem a botrányokról: ne felejtsük el, hogy az idolok is csak emberek, és mielőtt kiakadnánk valami olyasmin, hogy "xy cigizik", előbb gondolkodjunk. Értem én, hogy mindenki ártatlan angyalokként néz ezekre a hírességekre, de fontos, hogy tudjuk, ez nem a valóság.38. Ha fel tudnál oszlatni egy bandát, melyik lenne az?


Milyen kérdés ez?! Egyiket sem oszlatnám fel!39. Melyik idollal vagy bandával dolgoznál együtt szívesen?

Túl szégyenlős vagyok én az ilyenekhez... de talán a Seventeen-nel.40. Szerinted az SM tényleg olyan rossz, mint mondják? A YG tényleg jobban bánik a bandáival?

Nem sokat tudok ezekről a dolgokról, de azok alapján, amiket hallottam, olvastam, mások mondtak nekem, szerintem igen, az YG tényleg sokkal jobb és emberségesebb.41. Szerinted ki a legszebb női idol?

Jinsoul a Loona-ból.


42. Szerinted ki a leghelyesebb férfi idol?

T.O.P, naná.43. Ki azaz idol, aki mások szerint szép, de szerinted nem kifejezetten (nem tetszik)?


Nem tudom, amióta ismerem a kpopot, csak csodaszép embereket láttam, na nem mintha én az ilyen külsőséges dolgokra mennék, de tény, hogy itt mindenki gyönyörű. Aki meg """kevésbé sármos""", azt meg megszépíti a személyisége.44. Ki az ideális típusod?


*sóhaj* Chen.45. Valamelyik biasod beleesik a típusodba?


És megintcsak Chen. De még T.O.P is.


46. Mi a véleményed a hallyuról?


Na, ennél kicsit utána kellett néznem, mit is takar ez a kifejezés, és ha minden igaz, a mostani kpop hullámra utal, amivel szerintem semmi baj nincsen. Persze, engem valahogy mindig felhúznak ezek a "fake fan"-ok, akik csak divatból "szeretik" a kpopot, de 2018as fogadalmaim köztt ott szerepel az is, hogy ezt megtanuljam elengedni, hiszen az ilyen emberek később úgyis elhagyják a kpop világát, tehát nem lesz velük komolyabb gond, innentől pedig fölösleges mérgelődnöm rajta.47. Melyik a legjobb kpop dal?Nehéz kérdés, mivel ahány banda, annyi koncepció, és mindig jönnek ki újabb és újabb fantasztikus dalok, amiket nem győzök hallgatni. Jelenleg - már egy jó ideje - a Block B-től a Shall We Dance a kedvencem.48. Szoktál merchandise dolgokat vásárolni?


Még nem, de amióta lehetőségem nyílt rá, hogy tudjak külföldről rendeli, már be is táraztam egy csomó cuccal, amit jó lenne megvenni, és remélem, hogy a jövőben erre sort is tudok keríteni!49. Egyetértesz azzal, hogy az idoloknak is be kell vonulnia a hadseregbe?


Ez talán a tag legjobb kérdése, rengeteget gondolkoztam rajta. Kívételezni nem jó dolog, de végül is, nekik - az idoloknak - az a munkájuk, ami. Ezért fizetik őket, ezért élnek, és bármennyire is nem tűnik ez komoly feladatnak, nem kis áldozatokat hoznak ők. Ahogy a nagy sportolók is "csak "futkósnak, úsznak, vagy súlyt emelnek, úgy az idolok is "csak" énekelgetnek, táncolnak, előadnak, de nekik ez a hivatásuk. Habár, tényleg nem tudom... fogalmam sincs. Talán, végsőesetben besorolhatnák őket, de amúgy nem kéne. Mondjuk ők is csak emberek, és vannak kötelességeik. Komolyan, ez egy fogós kérdés, és nem tudom pontosan mit gondolok a témáról, inkább nem is mondok semmit.50. Ha találkozhatnál egy idollal, ki lenne az (találkoztál már valamelyik idollal)?


Bárkivel szívesen találkoznék, de ha ekkora szerencsém lehetne, akkor leginkább Chennel találkoznék, ha már ultimate bias.


51. Ultimate OTP-d 


Chansoo. ^^ De néha befigyel még egy kis Suchen is.


52. Kedvenc visual-od


BTS Jin.53. Kedvenc kdráma


Tekintve, hogy csak egyet láttam, így Boys Over Flowers.54. Kedvenc idolod, aki szerepelt kdrámában 


Ahogy mondtam, sajnos nem láttam annyi kdrámát, hogy az ilyen kérdésekre normálisan tudjak válaszolni.


55. Kedvenc fandomod


Carat-ok, mindörökké. ♡56. Ha testet cserélhetnél bármelyik idollal, ki lenne az?Hűha, fogalmam sincs. Talán valakivel a Seventeen-ből, de csak egy-két napra, hogy közelebbről megismerjem Woozit. 


57. K-pop, k-rock, k-rap, k-indie?


Mindegyik jöhet. ^^


58. Kedvenc feldolgozásod


A Day6 feldolgozása az OHH-AHH-ra.59. Kedvenc albumod


Teen, Age - Seventeen.60. Kedvenc duetted


Bye Babe - 10cm és Chen.


61. Legjobb női rapper


EXID LE.62. Kedvenc subunit


EXO-CBX. bővebben63. Melyik banda menedzsere lennél legszívesebben?


Egyiknek nem, mivel képtelen vagyok a vezetésre, és nem szeretek ekkora felelősséggel járó feladatokat elvállalni, már a gondolattól is görcsberándul a gyomrom.64. Melyik ügynökség CEO-ja lennél szívesen?


Szintén egyiknek sem.65. Mit csinálnátok, ha egy hónapig együtt lehetnél a biasoddal?


Valószínűleg kínosan nevetgélve ülnénk egymás mellett, majd idővel elmerülnénk mindenféle témában, és - ha minden jól menne - nagyon jó barátokká válnánk.
66. A legfurcsább álmod a biasodról vagy más idolokról


Azt hiszem, az összes kpopos álmom közül az volt a legfurcsább, amikor a Got7 a kertembe került, és apa - aki a király volt, én meg lányaként a hercegnője a telkünknek - elkapta a scrácokat, hogy kivégezze őket, amilrt meg akartak hódítani engem, de én megmentettem őket, majd Jacksonnal könnyek között elváltunk, mert ő csak egy parasztfiú volt, és soha nem házasodhattunk volna össze.67. Legjobb/legviccesebb csapat variety műsorokban


Got7.68. Kedvenc variety műsorod


Weekly Idol.69. Kedvenc japán verzió


Fantastic Baby - Big Bang.70. Kedvenc angol verzió 

A Loona/Odd Eye Circle alformációtól a Loonatic angol verziója.

--------------------------------------

2 megjegyzés:

  1. nagyon tetszett ^^ már kíváncsi voltam rá :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy tetszett, és köszönöm megint a lehetőséget!!!^^ :3

      Törlés