2018. február 21., szerda

Könyvek, közel a szívemhez ♡

AVAGY RÖVID LISTA PÁR KÜLÖNLEGES KEDVENCEMRŐL


Nem vagyok egy nagy könyvmoly, de ettől függetlenül nekem is megvannak a magam kedvencei. Mégis, ebben a bejegyzésben egy kicsit el akarok rugaszkodni a megszokott dolgoktól, épp ezért nem (csak) "átlagos" kötetekről lesz szó, amiknek van egy történetük meg egy halom szereplőjük.

Amber


--------------------------------------

1. Anna Barnes: Önbizalom

"A könyvben található könnyen követhető tippek segítenek megérteni, hogy mi befolyásolja az önbizalmat, és hogy hogyan fejlesztheted a magabiztosságod és az önbecsülésed egészséges szintre."

Nem is olyan rég, még Valentin-napra kaptam ezt a könyvet anyáéktól, de már karácsonykor kinéztem magamnak egy katalógusnak köszönhetően. Az eredményben egyáltalán nem csalódtam; csodaszép képek, rajzok, színes lapok, tele rövid, de lényegre törő szöveggel és tanáccsal, amik tényleg inspirálóan hatnak az emberre. Az írónőnek a Nyugalom a másik könyve, ami szintén nagyon érdekel, és remélem, hogy egynap az is a polcomon pihenhet majd.

kiadó: Édesvíz
oldalszám: 159
ára: 2790Ft (Édesvíz)


2. Lorna Byrne: Angyali üdvözlet


"1953-as írországi születése óta Lorna Byrne rendszeres kapcsolatban áll az angyalokkal. Fizikai valójukban látja őket, olyan tisztán, mintha előtte állnának."

Az Angyali üdvözlet volt az első könyvem Lornától, még a szülinapomra kaptam, és túlzás nélkül állíthatom, megváltoztatta az életemet. Kicsit még nehéz nekem a hitemről beszélnem, hiszen olyan sokáig állítottam, hogy ez értelmetlenség. Ez a kötet volt az, ami elindított az utamon, és máig szívesen lapozok benne vissza az általam bejelölt fejezetekhez, mert nagyon sok erőt adnak. Szeretem benne, hogy gyorsan lehet vele haladni, és a sok kisebb, személyes történetnek köszönhetően az egésznek van egy bensőséges hangulata, amitől valahogy nem válnak humbuggá Lorna szavai. Többször is sírtam az olvasása alatt, de ez is csak azért volt, mert úgy éreztem, végre megtaláltam azt, ami hiányzott az életemből. És ezzel most is így vagyok.

kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
oldalszám: 152
ára: 2900Ft (Libri)


3. Szent Biblia

"Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást." 1 János 4:11
"Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal." 1 János 3:18
"Mert aki kér, mind kap; és ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik." Máté 7:8
"És kicsoda az, a ki bántalmaz titeket, ha a jónak követői lesztek?" 1 Péter 3:13

Senkinek nem kell bemutatnom ezt a könyvet, ami kétségkívül a lista legfurcsább tagja lehet. Mégis, én olvastam belőle, és újra és újra olyan sorokat találok benne, amik ma is fontosak lennének, hogy szem előtt legyenek tartva. Nemrég láttam egy kérdést: időszerű-e a Biblia? Szerintem igen. Az alapvető erkölcsök sosem változnak, hiába telnek el évek, az, hogy legyél jó ember, mindig egy fontos dolog. És a Bibliánál nem is lehetne jobb könyvet találni, ami ennek érdekében segít nekünk.4. Louise L. Hay: Meditációk és Pozitív Megerősítések 
Minden Napra


"Itt az ideje megszabadulni az idejétmúlt nézetektől és szokásoktól! A könyvbe foglalt meditációk és pozitív megerősítések támogatást nyújtanak és megnövelik önbizalmad egészen addig, amíg el nem hiszed, hogy igenis TE tudsz változtatni!"

Elég már csak egy fejezet ebből a könyvből, és máris sokkal jobb kedvem lesz. Akárcsak az Önbizalomban vagy az Angyali üdvözletben, itt s nyugodtan post-it-ozhatok, így bármikor könnyen visszatalálok a hasznosabb részekhez. A gyönyörű illusztrációk és a CD melléklet már csak hab a tortán. Imádom~

kiadó: Édesvíz
oldalszám: 248
ára: 4490Ft (Édesvíz)


+1: V. Lea: A Túlélő (és annak folytatása)

Ha már különlegességek, ez a történet - mert ez bizony egy rendes sztori - a legjobb barátnőm tollából/billentyűzetéből született, és máig úgy gondolom, hogy ez az a könyv, ami a leginkább megmaradt bennem. Nemcsak az érdekes karakterek, az izgalmas fordulatok és a könnyes befejezés miatt, de azért is, mert egy igazi élmény volt olvasni, még akkor is, ha lassan haladtam vele. Mostanában valamiért eszembe jut a Túlélő, és a sok kaland, amiben részem volt ennek köszönhetően.

Ui.: Tudom, már sokszor mondtam, de köszönöm Lea, hogy olvashattam a történetedet!

--------------------------------------

3 megjegyzés:

 1. geez köszönöm <3 én pont a múltkor olvastam vissza az egészet, és elszörnyülködtem rajta rendesen xD de írni meg megmutatni tök jó volt, arra viszont szívesen emlékszem vissza. ettől függetlenül nagyon köszönöm, és hogy helyet kapott a listádon, áhw, hiszen mégsem kiadott/ "igazi" könyv ez :$
  egyébként tök jók ezek a könyvek, amiket felsoroltál, egyiknek-másiknak utána fogok járni ^^ továbbra is kíváncsian várom a következő bejegyzéseket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyan, ez a legkevesebb! Szerintem tenyleg nagyob jo tortenet ugyhogy soha egy pillanatra se ketelkedj ebben!^^ nem reg a sis-t is elkezdtem es nagyon tetszik! Remelem meg szoktal irni mostansag!:)

   Koszonom szepen!^^ csak idot kene talalni az irasukra:( de bizok benne h varni fogsz rajuk!^^

   Teljen nagyon jol a hetveged!!! <3

   Törlés
  2. köszönöm :) tényleg? ^^ most azt tervezem tovább fejleszteni két másik új fic mellett xd

   ^^ előbb-utóbb minden a helyére zökken és könnyebb lesz, meg remélhetőleg több idő is lesz, de addig is hwaiting és remélem azért jól vagy!((())))

   köszönöm, neked is ^^

   Törlés