2018. március 15., csütörtök

jenissiKicsi, de alattomos érzés férkőzik a közelembe (megint)... oké, szóval nemrég új esélyt adtam a Topp Dogg-nak, és egyáltalán nem bántam meg, sőt, kedvencem is lett egyből, noha ő már nincs benne a csapatban, de ettől függetlenül beleszerettem a hangjába, és nem tehetek róla, de utána olvasgattam, és szembe jött velem ez a botrány, hogy részegen feltöltött valami videót magáról Instagramra, ahol leszólta a rajongókat, és talán, de csak talán belenéztem a komment szekcióba, és teljesen összetört a szívem, mert a történtek ellenére sem érdemel ilyen kritikát ez az ember, a banda meg pláne nem. huh. mondjuk, mikor volt már ez, de akkor is.


Először is, kezdjük ott, hogy ivott. Nem azt mondom, hogy ez egy jó dolog, de szerencsétlen idolok nehezen tudják levezetni a stresszt, így ezzel nem lehet mit tenni. Ebben találta meg azt, ami kellett neki akkor, amúgy sincs közünk ahhoz, hogy mi baja volt/van. És ha már ivás, tény, hogy részeg ember = őszinte ember. A felháborodás oka akár ez is lehetne, de nem hiszem, hogy ő alapvetően utálná a rajongóit, elvégre hol lenne abban a logika? A fanok emelik a magasba a sztárokat, nélkülük egyik híresség se lenne sehol. Biztosra veszem, hogy ő is, akárcsak sokan mások hálás a rajongóknak, így arra, amit mondott, csak annyi magyarázatot tudnék adni, hogy épp volt valami, ami kiakasztotta, vagy csak szimplán tele lett a töke ezzel az egész rendszerrel. Itt nem csak a sasaengekre gondolok, hanem mondjuk az olyan állítólagos rajongókra is, akik azt állítják, támogatóak, közben meg mindig fúrják az idolokat az aktuális frizurájuk, vagy stílusuk miatt, ami szerintem nem éppen supportive viselkedésre vall. Vagy - soraiból ítélve -, akár az is zavarhatta, hogy bármit tesz (nem csak ő, hanem akármelyik idol), arra mindenki ugrik - negatív vagy pozitív csatakiáltás kíséretében -, gondolkodás nélkül. Persze, nem az a baj, ha valaki gyorsan meghallgatja a kedvence lemezét, amint az kijön, szerintem itt inkább azzal van a baj, hogy birka módjára megyünk. Azt hiszem, a BTS is mondott valami olyasmit, hogy a fanolás mellett nyugodtan élhetjük is az életünket, és én ezzel teljesen egyetértek.

Az eset után rögtön bocsánatot kért, és én nem gondolom azt, hogy nem bánta volna meg. Na persze ez sem szokta meghatni az embereket. Csak azt nem értem, mire fel ez a nagy judgeingolás meg kritizálás, amikor egyikőnk sem szent. Elnyerni is nehéz az emberek szeretetét, kibékíteni őket, meg 5-ször annyira bonyolult. Mikor fogjuk már fel, hogy mindannyian emberek vagyunk, és nem kéne összetörni a társainkat? Mert mi volt szerencsétlen T.O.P-val is? Hiába írta meg kézzel azt a bocsánatkérő levelet, azok a "nagy" fanok semmibe vették. És Jenissi esete is kihatott az egész Topp Dogg-ra. Bár nem tudom, a többi tagnak milyen botrányai voltak eddig, attól még nem kéne egy valaki ballépése miatt az egész csapatot leszarozni és azt mondani, hogy úgysem viszik semmire. Én magam sem tudom, mi lesz a Topp Dogg-gal, annyi veszteség érte már, de sosem kívánnék nekik rosszat. De amúgy is, ha nem is szeretsz egy bandát, attól még nem akarnád, hogy többé ne legyenek, nem? Hiszen másnak ők jelentik az örömforrást, és, ha neked nem is tetszik, akkor sem egyszerűbb szimplán csöndben maradni?

Arról nem is beszélve, hogy mind emberek vagyunk, ergo szoktunk hibázni. Nem jó, ha naivak vagyunk, és sorozatosan palira vesznek minket, de épp ezért fontos a második esély. Én mindenkinek megadom, utána viszont nincs packázás. Ha nálatok Jenissi el is játszotta a sajátját, akkor is miért kell még tovább csesztetni? Egyszerűen csak hagyjátok békén, hogy legalább támogató emberekkel legyen körülvéve.

Nem tudom, talán csak elfogult vagyok, mert előbb avattam őt kedvencemmé, mint hogy megismertem volna a helyzetet, de az időt úgysem lehet visszafordítani, így csak annyit tehetek, hogy megpróbálok tisztán gondolkozni, és támogatni friss biasomat. Ritkán ásom bele magamat ennyire a dolgokba, de sikerült felkutatnom mindkét lemezét, amik nagyon tetszenek, és már ott tartok, hogy minden kisebb-nagyobb számot meghallgatok, amiben csak közreműködött. Azon is elgondolkodtam, hogy odabiggyesztem a nevét a kpop TAG-es posztba a kedvenc férfi rapperek közé. Őszintén remélem, hogy nem hagyja abba a zenélést, mert kíváncsi lennék rá, mit tud még összehozni. Ugyanez pedig igaz a Topp Dogg-ra, akarom mondani a Xeno-T-re is, ami talán most már egyenesbe jött. A tagok komolyabb tanulása még hátra van, de így is csak annyit tudok mondani,  Jenissi,  Xeno-T: hwaiting!

Amber

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése