2018. április 17., kedd

1-napos animéim
Nem is tudom, hogy ennek örüljek-e, vagy sem, de különleges képességemmé vált, hogy egy nap alatt végig tudok nézni egy teljes 12/13 részes animét. Ez egyszerre pozitív, hiszen gyorsan haladok, de negatív is, mert így kevésbé maradnak meg bennem az alkotások, amiket lepörgettem. Nem azért csinálom, mert gyorsan túl akarok lenni rajtuk, csak szimplán elkap a láz, és már nincs megállás. Nem egy olyan kedvenc animém van, amit sajnos így fejeztem be, és hiába tetszett nagyon az egész világa, mégis olyan, mintha egy szempillantás alatt elröppent volna az egész élmény.


Ebben a mai összeállításban lesznek olyan darabok, amiket épp ezért biztosan újra fogok nézni, mert egyszerűen még nem álltam készen a búcsúra, de szó lesz egyszeri példányokról. Ezt nem kell gonosz megjegyzésnek venni, csupán csak az én véleményemnek. Nem tekintek az itt felsorolt animékre rosszallással.

Amber

--------------------------------------

1. Yuri!!! On Ice

Azt hiszem, pont ez a darab volt az, amit elsőnek néztem végig egy nap leforgása alatt. Először nem nagyon értettem, hogy ha Yuri és Viktor ennyire nyíltan szerelmes egymásba, akkor miért nem lepődik vagy épp dühöng ezen valaki, de miután olvastam valahol, hogy a rendező azt nyilatkozta, hogy ez a történet egy olyan világban játszódik, ahol a fiúk közti párkapcsolat teljesen normális, épp ezért nem akad fent rajta senki, megvilágosodtam. Ez szerintem egy nagyon szép gondolat, és örülök, hogy ilyen jól meg lett valósítva. Talán ez közelebb hozza egy kicsit az embereket az elfogadáshoz. Ami engem illet, biztosan újra fogom nézni egy nap, már csak azért is, mert megtudtam, hogy Yurio szinkronhangja az én drága Tsukki-mé is egyben a Haikyuu!!-ból, így biztosan teszek vele még egy kört, hogy csak a szerelmem hangjára koncentrálhassak. :3


2. My Hero Academia
- első évad -

Csak az első évad volt 13 részes, így azzal gyorsabban teljesítettem, mint a folytatással, de így is nagyon élveztem. Teljesen a rabjává tett ez az anime, noha először nem is szándékoztam megnézni. Vicces, mert a Pinteresten talált shipekről készült fanartok miatt figyeltem fel rá, és hát most már én is Tododeku és Bakushima ficeken töröm a fejemet. De viccet félretéve, tényleg fantasztikus ez az anime, minden pillanata izgalmas, lebilincselő, és szerintem, ami a legfontosabb, hogy könnyen azonosulhat a szereplőkkel az ember. Már a második évad elején úgy éreztem, mintha én magam is részese lennék az 1-A-val történő dolgoknak, mintha én is az osztálytársuk lennék. És ez nekem sokat dobott az egészen. Hab a tortán, hogy elvileg most májusban jön a harmadik évad, de nekem még frissek a dolgok, úgyhogy ha nem is most, majd maximum jövőre tutira újra nézem.


3. Death Parade

Mostanában rákaptam a halállal foglalkozó animékre, ami szerintem nem baj, hiszen ideje szembe nézni a félelmemmel, és a Death Parade nem is lehetett volna jobb választás erre. A történet szerint az emberek, miután meghaltak egy bárba kerülnek, ahol a csapos játékra invitálja őket. Ők még nem tudják, hogy már nem ver a szívük, így az életüket féltve bólintanak a csapos ajánlatára. A játék során dől el, hogy a két ember - mindig párban érkeznek - közül melyik kerül a "mennyországba" (azaz melyiknek születik újjá a lelke) és melyik a "pokolba" (azaz melyik kerül a semmibe, ahol az idők végezetéig a bűneivel a tudatában zuhan a végtelenségig). Az emberek a játék vége felé szerzik vissza szépen lassan az emlékeiket, és rájönnek, hogy már nem is élnek. Van, aki beletörődik, van aki nem, de a legérdekesebb az egészben, hogy ki, miért vesztette életét. Mindegyik eset érdekes volt, érdekes volt a csaposnak a mérlegelése is, de végül csak megmarad a kérdés, hogy jó ez így egyáltalán? Lehet-e egyáltalán bíráskodni ilyen dolgok felett? Játszhatunk Istent? Ilyen kérdéseket feszeget ez az anime, amellett persze, hogy mi magunk is döntünk, hova küldenénk xy-t. Izgalmas, elgondolkodtató egy példány, ami igencsak közel került hozzám, és meg is változtatta valamiben a véleményemet. Nem bírtam abbahagyni a nézését, ennek pedig az lett az eredménye, hogy felkerült a listára, de biztosan állíthatom, még sokszor meg fogom nézni, és másokat is erre fogok sarkallni.


4. Nyanko Days

Itt jön a szokásos kakukktojás a listán, ugyanis ezt az animét szerintem mindenki egy nap leforgása alatt végignézte már, ugyanis nem több, mint 2 percből állnak az epizódok. Azért kezdtem bele, mert egy olyan lányról szól, akinek nincsenek barátai, csak 3 cuki cicája, akiket viszont imád, a neve pedig nem más, mint TAMI! Nem, amúgy nem, macskám sincs, úgyhogy mindegy, de lényegében ennyi az egész sztori. Főhősnőnk életét követhetjük nyomon, amíg nem talál magának egy barátot. Szerintem ez egy aranyos kis szösszenet, de vigyázat! Még úgy kb. télen néztem, de még mindig a fejemben van az endingnek a zenéje.


5. Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatte Iru

Ha már halál, akkor itt van Sakurako-san is, aki imádja a csontokat. Javíthatatlan kíváncsisága miatt általában belekeveredik egy csomó ügybe, amit gyorsabban old meg, mint maga a rendőrség. Társa is van, akárcsak Sherlock Holmes-nak, és ők ketten együtt göngyölítik fel az bűntényeket. A Sakurako-san (hosszú cím miatt legyen elég ennyi) egy nyomozós anime, ami ennek ellenére csak ritkán lesz igazán izgalmas. Vannak nagyon érdekes ügyek - igazából mindegyik az -, de a hangulat néha leül.  Itt is megvan a főgonosz, aki minden szálat mozgat, de a sorozat épp ott fejeződik be, amikor végre jöhetne a nagy összecsapás. Igaz, néha az értelmetlen részek magyarázatra kerülnek, viszont akkor sem kapunk rendes befejezést, amikor már tisztán látunk. Nagyon kéne ennek az animének egy folytatás, hiszen csak úgy lenne épkézláb példány, ami nem csak a levegőbe kapkod, hogy hátha sikerül valamit megfognia. Bárhogy is, ha nem lesz második évad, én biztosan nem fogom újra nézni, viszont a készítőknek mondom, hogy a bemutatkozós menüpontban megtalálják az elérhetőségeimet, ha esetleg folytatódnának a kalandok a nyomozópárossal. Addig viszont eltemetem Sakurako-san csontjait.


6. Made In Abyss


És végül, de nem utolsó sorban, a Made In Abyss, amit szintén nem akartam elsőre megnézni - mert amikor elém került, még a romantikus animéket néztem csak -, de végül rászántam magamat. Őszintén, én nagyon élveztem! Főszereplőink gyerekek, de mégsem lett lebutítva az egész sorozat, sőt, komolyabb lett, mint hittem! 12 évesek felnőtteket megszégyenítően cselekszenek, és igaz, néha becsúszik egy kis baki, de végül minden jól sül el - noha mindennek meg van az ára. Érdekes karakterek, gyönyörű grafika, na meg egy várható második évad, ami istenemre mondom, rohadt jó lesz. Ezzel sajnos nincs akkora szerencsém, mint a Boku no Hero Academiaval, ugyanis ez az anime 2017-es, így a folytatás még messze van, de legalább lesz. És előbb vagy utóbb, de mindenképpen újra előveszem a Made In Abyss-t, akár mással is megnézném. Nem sajnálom, hogy végül megnéztem, egy nagy élménnyel lettem volna kevesebb, ha nem kezdtem volna bele. És épp ezért, mindenkinek csak ajánlani tudom. Garantálom, hogy neki is az "1-napos" listáján fog szerepelni! :)

--------------------------------------

2 megjegyzés:

  1. Szia, Tami!
    Éppen a kaleido start nézem újra, és nagyon megjött a kedvem, hogy további animéket faljak be. A fentiek közül sok megtetszett, egyiket sem láttam meg, úgyhogy köszi az ajánlót. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!^^

    Ó, azt nem is ismerem :o ^^ Örülök, hogy hasznos volt a bejegyzés, remélem, az itt felsorolt animék nem okoznak majd csalódást! :) <3

    VálaszTörlés