2018. május 13., vasárnap

Disney/Haikyuu Projekt ≫ elő-és utószóLegvadabb álmaimat múlta felül az, hogy egy ilyen hatalmas tervnek, mint a Disney/Haikyuu Projektnek sikerült letenni az első mérföldkövét, azaz az Ezüst Hajú és a vadász trilógiát. Amikor anno elkezdtem írni a sztorit, nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Az első rész során sokszor fordult meg a fejemben, hogy ez hülyeség, és nem kéne folytatni. Aztán, amikor már biztos voltam a dolgomban, akkor is féltem, hogy mi van, ha utána már csak puszta lustaságból nem tudom majd befejezni azt, amit elkezdtem. De a jó ég tudja, mi játszódott le bennem az utóbbi időben, és miért tudtam ennyire kapaszkodni a történetbe. Hosszabb irományokat sosem tudtam letenni az asztalra, épp ezért vagyok nagyon hálás ennek a kis trilógiának, ugyanis megtanított a felelősség vállalásra és az időm rendszerezésére.


Az Ezüst Hajú és a vadász - akárcsak sok más írásom - egy képnek köszönhetően született meg. Az alap koncepció csak egy vadász és egy természetszerető fiú kapcsolatáról akart szólni, de ahogy haladtam a sztorival, egyre inkább éreztem úgy, hogy ezt jó lenne máshogy megfogalmazni. A Kagehinás ficem után még több AU-s történetet akartam írni, és végül addig agyaltam - és addig néztem a Snow White with the Red Hair-t -, amíg úgy nem döntöttem, hogy ez hófehérkés lesz. Egyre több részlet körvonalazódott bennem, és végül teljesen kibékültem ezzel, és izgatottan folytattam, amikor csak tudtam. Szinte már maguktól jöttek az olyan apróságok, mint például, hogy a 7 szellem valójában a 7 törpe, és ezek akár a Karasuno játékosai is lehetnének, természetesen az eredeti sztoriban szereplő kis emberkék jellemzőivel megfűszerezve. Persze, van akihez nem illett az a törpe, aki végül lett, de máshogy sajnos nem jött volna ki. Így például Tanaka lett Szundi, és lássuk be, ő nem épp egy olyan karakter az animében, aki mindig alszik. Viszont Tsukishima Tudorként és Kageyama Morgóként szerintem a legjobb választás volt.

Az alma ebben az esetben egy plüss volt. Nem írtam bele magába a sztoriba, de az volt a lényeg, hogy a mágus a plüsst egy élő állatnak álcázta, amit belerakott egy csapdába. Tudta, hogy Suga harapni fog rá, épp ezért, amint Ezüst Hajú hozzáért az állathoz, álomba zuhant, mint az eredeti mesében Hófehérke az almába harapás miatt.

Azt hiszem, a történetem kicsit vesztett a Daisugára jellemző férj x feleség feelingből, már ami Daichi és Suga kapcsolatát illeti, de szerintem én kihoztam a legtöbbet az Ezüst Hajúból, úgyhogy elégedett vagyok.

A jövővel kapcsolatban, természetesen nem áll itt meg a Disney/Haikyuu Projekt, sőt. Igazából most indul be az egész. Ha minden jól megy, minden Haikyuu-s ship - amiket szeretek - kapni fog egy Disney mesés feldolgozást. Ezek az írások mindig más korban, más köntösben fognak megjelenni, hogy minél színesebb legyen az összkép. Nem akarok nagyon előre ígérgetni, mert ha nem jön össze, csak még rosszabbul érezném magamat emiatt, de mindenképpen azon leszek, hogy sikerüljön összehoznom ezeket a történeteket, leginkább pedig a Bokuaka ship Szépség és a Szörnyeteg, valamint a már jól ismert Kageyama x Hinata páros Csipkerózsika verzióját. Ez a kettő az, amit most különösen fontos számomra, de persze nem állok meg náluk, hiszen mind tudjuk, mennyi ship van a Haikyuu-ban. :)

Hálás lennék, ha továbbra is figyelemmel követnétek a Projektet, mert nagyon sokat jelent nekem! Úgy érzem, végre találtam valami nagyobb célkitűzést, amiért tényleg szeretnék harcolni. Tartsatok hát velem ebbe a világba, és éljük meg együtt újra a régi, Disney-s élményt kedvenc röpiseinkkel!

Amber

2 megjegyzés:

  1. ^^ ez nagyon jó terv, én csak támogatni tudom! és kíváncsian várni, hogy milyenek lesznek a következő írásaid :)

    VálaszTörlés