2018. május 29., kedd

Koncertek, amikre elmennék...

ÉS AMIKRE NEM!
mert olyanok is vannak ám :)

Nem rég mondta anya, hogy a Pvris, egykori kedvenc bandám Magyarországra látogat, és még csak nem is olcsó a fellépésükre a jegy. Ez mélyen elgondolkodtatott. Menjünk el, vagy sem?

Most amúgy is gyűjtök, így a terv eleve megbukott, de tény, hogy más kérdések is felmerültek. Eggyel több koncert élményként, vagy tényleg egy igazi valóra vált álomként fognám fel? A Pvris sokáig uralta a kedvenceimet és mindig is jó zenét csináltak, ezért az alkalomért pedig ölni tudtam volna régen. Akkor hát mi fogott vissza a spóroláson túl?

Már egy ideje tagja vagyok a Facebook-os Pvris csoportnak, és ott írta egyszer valaki, hogy elment a trió egyik fellépésére, és találkozott a tagokkal, azok pedig kinevették őt, mert fogyatékos volt. Ez már vagy úgy 1 éve történt, de bennem annyira megmaradt, hogy egyszerűen azóta nem tudok áhítattal a csapatra nézni. Az énekesnő is mintha az idő múlásával nagyképűbbé vált volna, mintha már annyira megszállottja lenne ennek a meleg-témának, hogy szinte már lenézi a heterókat. Régen pont emiatt a bátorsága miatt szerettem, de mostanra már úgy érzem, túl sok, amit csinál. Mindenki felfogta, hogy meleg, miért kell ezt még tovább hangsúlyozni? Egy szó, mind száz, szépen lassan elvesztettem az érdeklődést a Pvris iránt, noha a zene amit csinálnak, tényleg jó, de már egyáltalán nem kívánom őket látni élőben.


Ez az eset pedig elgondolkodtatott, hogy kik lennének azok a bandák, akiket tényleg, szívesen megnéznék - legyen szó akár nyugati, akár koreai előadókról. Ez a bejegyzés épp ezért amolyan kis emlékeztető is lesz számomra, hogy tudjam, hogy mit akarok, arra az esetre, ha a felsoroltak közül valaki valóban eljönne ide. Kezdjük is a régiekkel, mert azokból jóval kevesebb van. Mint azt tudni lehet, már voltam korábban egy Pierce The Veil és egy Green Day koncerten, így az ilyen fajta fellépésekről legalább már van fogalmam. Noha nem kínálnak annyi lehetőséget, mint egy kpop koncert, attól még ez nekem jobban tetszik, mert nem lehet lelkiismeret furdalásom, hogy találkozhattam volna a tagokkal.

--------------------------------------

→ Ha már PTV, hiába láttam őket, bármikor elmennék egy újabb fellépésükre. Hihetetlenül jó műsort adtak, imádtam minden pillanatát, és gondolkodás nélkül csapnék le egy újabb lehetőségre, hogy halljam őket élőben zenélni. Noha a munkásságukat már annyira nem követem, simán úgy is elmennék, hogy olyan számokat hallanék a helyszínen tőlük, amiket előtte még nem. Úgymond hozzájuk tartoznak az egykori előzenekarjaik a letlive és a Creeper is, akire szintén szívesen váltanék jegyet. Sajnos az előbbi banda már feloszlott, így erre nincs esély - pedig a fél karomat eladnám azét, hogy ezúttal úgy menjek el rájuk, hogy ismerem is a számaikat -, viszont a Creeper esetében reménykedem. (PTV koncert beszámoló) Green Day-re viszont nem mennék megint. Elég rossz élmény volt az előző alkalom, úgyhogy nem szívesen ismételném még az alkalmat. Egy bőven elég volt, teljesült egy nagy álmom, hogy láthattam őket élőben, de azt hiszem, jóból is megárt a sok. (Green Day koncert beszámoló)

→ Mostanában sokat látni a Sleeping With Sirens-t Magyarországon fellépni, ami elég nehéz eset számomra, mert magát a bandát nagyon szeretem, de nem tudom, hogy megérne-e egy koncertet. Egy napon jó lenne látni őket, de most nem ez a legfontosabb számomra, úgyhogy legyen, kerüljenek fel a listára. Akikben viszont biztos vagyok, az a Twenty-One Pilots és az All Time Low. Mindkettőjüket imádom, és mindig is látni akartam őket élőben. De szigorúan csak akkor, ha rendes koncertet adnak, tehát ha nem Szigeten vagy hasonló helyen jelennek meg. Az ilyenekre nem csak, hogy nem engednek el, de én magam is úgy gondolom, hogy nem éri meg, ha csak egy bizonyos illető fellépésére mennél. Sajnos hasonló cipőben jár az Avenged Sevenfold, akik most is itt lesznek Magyarországon, de természetesen Sopronba, ahova nem tudok csak úgy leruccanni. Pedig ők tényleg egy olyan banda, akiket most is imádok, és most is bármikor beteszem a lemezeiket. A koncertjük egy életre szóló élmény lehet, és ha egyszer Budapestre is jönnek, én biztosan ott leszek, hogy rázzam a fejemet rájuk.

→ A régi idők kedvencei közül érdekes, de nem mennék se Script-re, sem pedig Train-re. Az utóbbi sajnos teljesen elvesztette az érdeklődésemet, mióta Scott és Jimmy kiléptek, Patrick pedig beszerzett maga mellé egy halom noname embert tagnak. Egyszerűen ez már túl sok volt nekem, így pedig a Golden Trio nélkül nem nagyon érdekelne az sem, ha a első kedvenc bandám megjelenne a házunk előtt. Bár tény, pusztán a zenéért kíváncsi lennék, de hát akkor meg már betehetem itthon a gépbe a lemezeket is, nem?
A Scripptel nem tudom mi a helyzet ilyen téren, de már nem érdekelnek annyira, mint anno, úgyhogy nem is "dobnék ki" pénzt azért, hogy lássam őket. Számomra tökéletesen megfelelnek, ha csak a zenelejátszómból szólnak.


→ Nyugatot pedig két olyan bandával zárnám, akikre nagyon szívesen elmennék, bár nem valószínű, hogy valaha is megjelennek Magyarországon. Ők a Two Door Cinema Club és a Waterparks, két igazi csodabogár. Különleges zenét játszanak, érdemes odafigyelni rájuk. Simán el tudnám képzelni, hogy fellépnek mondjuk a Dürer Kertben - az nagyon illene hozzájuk. Bárhogy is, rájuk biztosan vevő lennék, ha ellátogatnának kis hazánkba.

A koreai bandák közül nehezebb dönteni, mert nagyjából most értem el abba a fázisba, hogy a kezdeti izgalom lenyugszik, és tényleg kiválasztódnak azok az előadók, akiket úgy szeretek, hogy benne is vagyok a fandomban és, hogy tényleg megnézném őket élőben. Nyilván ettől még fogok újakat megismerni, és azokkal majd csak később érek el ebbe az állapotba, de hamarosan 1 éve, hogy kpopper lettem, és egy csomó bandának is most lesz az évfordulója, amikor megismertem őket, így nagyjából látom, hogy kik azok, akikre később is odafigyelek majd. Ízlésem közben a khiphop és a kindie felé is kiterjedt, ami sokkal több olyan embert mutatott, akikre jegyet váltanék - nem, nem azért, mert a "klasszikus" idolokat nem tartom sokra. Ők is keményen dolgoznak természetesen, egyáltalán nem kérdőjelezem meg a tudásukat. Egyszerűen csak egy khiphop-os koncert jobban vonz, ennyi.

→ És ebből adódóan, akire habozás nélkül elmennék, az Beenzino. Mondjuk mellette Dok2-t is imádom the quiett-tel még barátkozom, így az lenne a legjobb, ha jönne az egész Illionaire, bár nem tudom, erre mennyi az esély. Magában Európában már voltak, így ha más nem, akkor külföldre megyek majd, hogy hallhassam őket, de ez valószínűleg csak idősebb koromra fog megvalósulni. Nagyon örülnék még egy Hyukoh és egy Sik-k koncertnek is, amikre szintén szívesen elmennék. Nagyon jó hangulatú előadást adhatnak, ebben biztos vagyok. Bár rájuk még kevesebb esélyt látok, hogy jönnének ide, mint a fentebb felsorolt emberekre.

→ Kpop-os vizekre evezve, mindenemet eladnám egy Topp Dogg/Xeno-T koncertért. Noha döcögősen indult a kapcsolatom a fiúkkal, ma már 100%-osan támogatom őket, és én lennék a legboldogabb, ha elmehetnék egy fellépésükre, és szurkolhatnék nekik. Náluk még a drágább jegyet is megvenném, hogy találkozzak a tagokkal, és hogy elmondjam nekik, mennyire szeretem őket, mert tudom, hogy tényleg jól esne és számítana nekik. Ha ennyivel is jobbá tehetném az életüket, akkor már megérné megnézni őket élőben. (Senki sem fog meglepődni, de ugyanez igaz a Seventeen-re is, és ezen nincs is mit magyarázni.)

→ Nem mennék el egy BTS koncertre. Igaz, minden cuccom tele van BTS-s dolgokkal, de ettől függetlenül már nagyon semmi nem köt a fiúkhoz. A hirtelen elszaporodott "Army-k" őszintén idegesítőek már néha, és már csak ezért sem bírnék ki egy 1-2 órás műsort, nyakamon egy halom őrülttel. Már tavaly nyáron is nehezen barátkoztam meg a Bangtan Boys-zal, a kis fellendülés után pedig megint elhidegültem tőlük, úgyhogy ha fizetnének sem nézné meg őket élőben.

→ Mindig minőségi fellépéseik és dalaik miatt feltétlen jegyet váltanák egy Monsta X, egy Vixx és egy Day6, illetve N. Flying koncertre, mert tudom, hogy akárcsak a cb-jeikben, az előadásukban sem csalódnék. Életre szóló élmény lenne őket hallani/látni élőben, és őszintén reménykedem, hogy meglátogatnak egyszer minket. A Vixx már volt itt korábban, a Monsta X pedig Európában is lépett fel, úgyhogy ha minden jól megy, talán ide is eljutnak. Ha más nem, akárcsak Beenzinóhoz, majd megyek külföldre, hogy átéljem azt a lenyűgöző előadást, amit nyújtanak.


--------------------------------------

És nagyjából ennyi lenne a lista. Ha másért nem is, a saját fejemben lévő zűrzavar miatt jó volt összeszedni, hogy kikre mennék szívesen, és kikre nem. A felsorolás ellenére, természetesen ha lenne alkalom, más bandákat sem utasítanék vissza, akiket szeretek, például ha fellépne itt a Winner  vagy az iKON, valószínűleg nem ülnék otthon, de elsősorban ezek voltak azok a csapatok, akik tényleg érdekelnek.

Reménykedjünk együtt, hogy sok jó banda fog fellépni még hazánkban, és menjünk el minél többre! Mutassuk meg támogatásunkat kedvenceinknek és szerezzük gyönyörű emlékeket!

Amber

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése