2018. május 21., hétfő

Mi is van most?

ÉS MI LESZ KÉSŐBB?

Először egy igencsak lehangoló posztot akartam írni a cím alá, de aztán erőt vettem magamon, hogy kicsit változtassak a hangomon. Bármennyire is szólnék most máshogy, muszáj pozitívnak és erősnek maradnom, úgyhogy "halljátok szavam."

Először is, bocsánat, hogy ennyit változtattam a blog kinézetét, de sehogy sem voltam vele megelégedve. Noha az előző fejléc szerintem az eddigi legjobb lett, a színei túl hidegek voltak, és nem volt jó érzés ránéznem - hiába Chen nézett vissza rám. Azt hiszem, ezzel a mostani kinézettel jóban vagyok, kellően nyárias, mégis letisztult, úgyhogy remélem, sokáig velem marad, és nem fogom pár hét múlva ócskának gondolni.
Bejegyzések közül is lesz, ami törölve lesz, mert egyszerűen többé nincs helye az oldalon. Lehet, ezt csak azért érzem így, mert most mindenhonnan szelektálnom kell, hogy újra tiszta lappal indíthassak, de ha ettől (is) függ, hogy jól érzem-e magamat a bőrömben, akkor legyen.


Tény, hogy sokat változtam az elmúlt 1 évben. Rengeteg minden történt, érdekes volt egy új Tamivá válni, de még annyira furcsa az érzés, hogy most már ilyen vagyok, hogy mindent megkérdőjelezek. A terveimet, a véleményeimet, a hobbijaimat, mindent. És ez hihetetlenül rossz, mert eddig ezek olyan biztosak voltak, és én 100%-osan hittem bennük.

Ezért hiányzik minden. A tavaly nyár, amikor még csak az EXO-t ismertem a kpop világából, a nyekes év, amikor még nem volt annyi tantárgyunk, de még a hülye nyolcadik is hiányzik, amikor először léphettem be a Weöres kapuin. Most már kiégettnek érzem magamat, olyannak, aki megtapasztalta mindennek az árnyoldalát, a sulitól kezdve a kpopig, amik eddig akkora örömet okoztak az életében. Nehéz ezzel megbirkózni, és csak az éltet, hogy mindjárt vége az évnek, és nyáron lemoshatom a bűneimet, és kiszellőztethetem a fejemet. Meg akarom találni önmagamat minél előbb, hogy több idő ne menjen el szenvedésre.

Az egyetlen, ami hajt, hogy Lea hisz bennem. Azok után, amit múltkor beszéltünk, nem tudnám csak úgy leírni, hogy "az élet szar", noha tényleg így érzem. Ha másért nem, hát miatta muszáj folytatnom, és meg kell tennem minden tőlem telhetőt, hogy jobban legyek. Épp ezért készítettem egy listát, amit szem előtt kell tartanom, mert hasznos lehet. Íme:


--------------------------------------

→ régebben megismert kpop csapatok tagjainak megtanulása, illetve zenéjük alaposabb megismerése
Miután nagyon belejöttem a kpop-ba, sorra hallgattam a jobbnál jobb bandákat, de a suli mellett nem ment, hogy a bandák tagjait is végre sikerüljön felismernem, ami miatt egész évben - még ha mélyen is, de - lelkiismeret furdalásom volt. Talán, ha behozom a lemaradást, kevésbé fogom magamat rosszul érezni.

→olvasás, olvasás, olvasás
Rengeteg könyv van az asztalomon bekészítve, amiket már régóta el akarok kezdeni, vagy épp befejezni. Ha egyet-kettőt ki tudnék végezni, sikerélményem lenne, és nagyon belelendülnék a dologba, ami sokat dobna a kedvemen.

→ írások folytatása
Bevallom őszintén, mióta befejeztem az Ezüst Hajú és a Vadászt, azóta rá sem néztem az egész Disney/Haikyuu Projektre. Elkezdtem ugyan a következő szériát, de csak 4 oldalig jutottam, és ez nagyon bánt. Ezek mellett pedig számtalan más történeten, leginkább kpopos AU-kon gondolkoztam, amikből mindössze egyet tudtam megvalósítani, de ha végre rászánnám magamat, és újra alkotni kezdenék, talán produktívabbnak és hasznosabbnak érezném magamat.

→negatív szövegek elhagyása
Megint rákaptam az "im crying inside" kaliberű dumákra, amik kezdenek lehúzni. Ha van mostanában hatalmas célom, akkor az az, hogy végre újra leálljak ezekkel a mondatokkal.

--------------------------------------

De ez nem elég, mert ahogy mondtam, már olyan dolgokat is megkérdőjelezek, amikben eddig biztos voltam. Ezért összeállítottam még egy listát, ezúttal azokkal a dolgokkal, amiket fontos kijelentenem, különben megőrülök.

--------------------------------------

→fandomok, amikben benne vagyok
Visszaolva a régi bejegyzéseimet, túl könnyen dobálóztam a fandomok neveivel, hogy "én ebben is benne vagyok", meg "abban is benne vagyok". Ideje tisztázni ezt az egészet, mert hazugnak érzem magamat. Szóval most leszögezem, a fandomok, amikben benne vagyok, a következők: Carat, EXO-L, Monbebe, MyDay, NFia, ToppKlass, Leggo, Once. Korábban említettem, hogy iKONic-nak is vallom magamat, de azt hiszem, azt egy kicsit elhamarkodottan jelentettem ki. Magát az iKON-t nagyon szeretem, de még nem érzem, hogy különleges kapcsolat fűzne hozzájuk. Ettől függetlenül támogatom őket és figyelem a munkásságukat.

→szeretem az EXO-t
Sokáig gondolkodtam a csapatról, hogyan is érzek irántuk. Ugyan nem ismertem őket még az OT12 idején, de rájöttem, hogy teljesen fölösleges azért "kerülnöm" őket, mert már annyi tag kivált. Azt is mondtam, hogy lassan elhidegülök tőlük, de talán akkor is csak ezek a rossz érzések beszéltek belőlem. Most, hogy közeledek az EXO megismerésének évfordulójához,  rájöttem, mennyire fontosak nekem, mennyi mindent adtak hozzám. A sok balhé és megpróbáltatás ellenére is szeretem őket, és bárhol kössön is ki a kpop iránti rajongásom, nem fogom letagadni, hogy anno ők voltak azok, akik elindítottak az utamon.

→nem vagyok ARMY
Ebben mostanra már biztos vagyok. Teljesen hidegen hagy a BTS, mert fárasztó ez a felhajtás, ami körülöttük megy. Ez nem a tagok hibája, egyszerűen csak híresek lettek, de én akkor sem szándékozom tovább figyelemmel követni őket. Ez félig-meddig igazi a Got7-re is, akikkel nagy a fellángolás közben sem nagyon tudtam dűlőre jutni.

--------------------------------------

A jövővel kapcsolatban, a bloggal nem fog történni semmi. Ugyanúgy megy majd tovább, mint eddig, igyekszem majd egyre több szórakoztató, vagy épp elgondolkodtató bejegyzést hozni, amik már az új énemet tükrözik. Egy érettebb, kicsit bátrabb Tamit, aki lehet, még nincs a toppon, de legalább próbálkozik. (egyébként, most olvasom az Üvegburát, és rájöttem, mennyire hasonlítok a hősnőre, de ez egyáltalán nem tetszett. Nem akarok én is olyanná válni, mint ő, ezért pedig harcolnom kell.)

Amber

4 megjegyzés:

 1. Ez az, Tami! Annyira büszke vagyok azokra az emberekre, akik felállnak a padlóról, mert annál több erő semmihez sem kell. Nem tudom, mi van veled mostanság, de amit nekem írtál, az rád is vonatkozik: bármikor írhatsz nekem, ne érezd azt, hogy untatsz vagy zavarsz, mert bármikor szívesen meghallgatlak és segítek, ha tudok!
  Sok-sok szeretetet és ölelést küldök neked, fel a fejjel! <3<3
  U.I.: tetszik az új kinézet! éhes lettem egy kis gofrira...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, nagyon jó ezt hallani/olvasni!!! <3 És én is hasonló jókat kívánok neked! <3

   Köszönöm szépen!^^ Még egy utolsó csiszolást végeztem rajta, remélem, ettől még ugyanúgy tetszik :P

   Törlés
 2. <3 *hatvanezer szív és ölelés jel*
  nagyon tetszik a blog mostani külseje, számomra eddig ez kinézet nyerte el a leginkább a tetszésemet, tényleg olyan nyárias és letisztult, a fejléc pedig nagyon jóra sikeredett! ^^
  az EXO-s ponthoz még annyit, hogy én is sokat gondolkoztam ezen az utóbbi napokban, illetve a következő, ARMY-s/BTS-es ponton is, és mindkettővel egyetértek. jó, mondjuk eddig is tudtam, hogy szeretem az EXO-t, de most így letisztázódott bennem, hogy mennyire xD ezzel nem tudom miért leptem meg magamat, de ez egy jó felfedezés volt xD
  (a többit pedig privátban ^^)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. * hatvanezer x 2 szív és ölelés jel* (avagy most, hogy ilyen matek zseni vagyok, már nyugodtan "dobálózok" számokkal xD ) <3
   KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!^^ (miután másodjára változtattam a mai napon, kissé megijedtem, hogy ez sem lesz hosszú életű, de most már biztosan megtartom egy jó darabig^^)

   Áá, olyan jó volt már ezt így kiadni magamból, annak meg pláne örülök, hogy egyetértesz; aggódtam, hogy kicsit nyersen fogalmaztam a BTS-sel kapcsolatban, de már épp ideje volt rendesen kimondani a dolgokat)

   (épp azután láttam, hogy kommenteltél, miután elküldtem messengeren az üzenetet :P ^^ )

   Törlés