2018. június 12., kedd

Anime TAG ↝ 2018-as, rövid verzió

AVAGY MIK VÁLTOZTAK 1 ÉV LEFORGÁSA ALATT
version #1

Eltelt 1 év otakuként, de ennyi idő alatt sok minden más lett, mint kezdetekben volt, ennek fényében pedig újraírtam régi TAG-emet, hogy ti is lássátok, mi minden változott! :)

Amber


--------------------------------------

1. Melyik a kedvenc animéd?

A trónon még mindig a The Shape of Voice ül, legalábbis film szekcióban. Több évadosnál a Free!, 24 részesnél a Re:Zero, 12 részesnél pedig a Gabriel Dropout uralkodik. Persze vannak olyan darabok is, amik így is annyira megfogtak, hogy simán felkerülhetnének ide. Ilyen például a Made in Abbys, a Kiznaiver, a My Hero Academia, a Death Parade és a Servamp.


2. Legrosszabb animéd?

A School Days mellé sajnos betársult még a Renai Bokun és a Children of the Whales is. Az előbbi értelmetlen perverzsége miatt került fel a listára, míg az utóbbi csak szimplán értelmetlennek tűnt számomra. Ennek ellenére végig néztem, de az állítólagos második évadot már nem fogom.


3. Kedvenc műfajod?

Ma már kissé unalmasnak tartom a romantikus dolgokat, így leginkább a fantasy felé hajlok, és már a véresebb daraboktól sem riadok meg, valamint sport animékre mindig vevő vagyok.


4. Kedvenc karakter?

Számos kedvencem lett, de ha nagyon ki kéne emelnem valakit, akkor az vagy Rin lenne a Free!-ből, vagy pedig Tsukishima a Haikyuu!!-ból. Nem nagyon tudnék választani közülük, mert míg Rin a one and only senpai-om, Tsukki viszont annyira megfogott, hogy minden animét megnézek, amiben a szinkronhangja szerepel.


5. Karakter, akit utálsz?

Katsuhira Agata, akit még a Summer Wars-os Shota-nal is jobban gyűlölök. Talán csak elfogult vagyok, mert pontosan olyan, mint egy bizonyos valaki a múltamban, akivel - akárcsak ő Chidorival - többek is lehettünk volna. De ennek a szerencsétlennek valaki más kellett, akivel sokkal régebbi a kapcsolatuk és akivel egyszerűen nem lehet felvenni a versenyt. Teljesen együtt éreztem Chidorival, hiszen neki is a lelkébe gázoltak, de ráadásul úgy, hogy ez a másik félnek nem is akkora probléma. Katsuhira csak magával törődik, a saját érzéseivel. Sajnáltam, hogy így megutáltam, mert magát az animét, a Kiznaiver-t imádtam, amiben szerepelt, na meg nagyon aranyos is, de a jellemvonásai taszítóak, és csak gyűlölni tudtam őt.
Ugyanilyen karakter lett volna a Golden Time Tada Banri-ja, de szerencsére ő végül jó útra tért, és emiatt nagyon megkönnyebbültem.


6. Adottságok, amiket szeretsz egy karakterben?

Nem tudom, hogy ez mennyire számít adottságnak, de az ilyen cicás feelingű fiúkkal valamiért mindig szimpatizálok. Amit az előző TAG-ben írtam, az tulajdonképpen még mindig igaz, csupán ennyi változást vettem észre magamon.


7. Hosszú vagy rövid animék?

Már inkább hosszabbak. A 24 részes animékhez sokkal közelebb kerülök (vagy 12-es, de több évados), tovább maradnak a fejemben. Jobban azonosulok a karakterekkel, mélyebb kapcsolatba kerülök velük, és jobban is hiányoznak, amikor végignézem az animét. Az ilyen darabokkal fanficeket is könnyebb írni, mert sokkal nagyobb képet kapok a karakterek jelleméről, a környezetről és a körülményekről. De persze nincs bajom a rövidebbekkel sem, és így is többet nézek 12-eseket.


8. Hogyan választod az animéket, amiket nézel?

A válaszom még mindig ugyanaz, annyi különbséggel, hogy már inkább a Mondo magazin cikkei alapján választom, mi lesz terítéken nálam.


9. Áttekered a nyitó/záró számot?

Az első rész kivételével igen. Az elején szeretem meghallgatni, még a hangulatom is megvan hozzá, de amint belelendülök a sztoriba, nincs megállás, túl izgatott vagyok, és nem bírom kivárni, hogy kezdődjön a rész.


10. Félbehagytál valaha is animét, ami nem tetszett?

A School Days-hez már a fentebb is említett Renai Bokun, illetve a Chronos Ruler jön hozzá. Valamint elég lassan haladok a Kuroko no Baskettel és a Ballroom e Youkoso-val, de ezekkel nem volt semmi bajom, szimplán csak nem fejeztem még be őket, pedig nem tegnap vágtam bele a nézésükbe.


+1. Egy páros, akit shippelsz?

Sajnos ezt a részt nem tudom lekorlátozni egy vagy kettő válaszra, úgyhogy jöjjön egy jó kis lista az összes kedvenc shipemről, akik ha máshol nem, az írásaimban biztosan egymásra fognak találni:

makoharu / rintori - Free!
bokuaka / tsukiyama / kagehina / daisuga / konkrétan mindekit mindenkivel - Haikyuu!!
shiraobi - Snow White with Red Hair
kuromahi - Servamp
kiribaku / tododeku / néha katsudeku - My Hero Academia

--------------------------------------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése