2018. július 2., hétfő

Érzékenynek lenni NEM baj!

gyors & rövid, de annál szívből jövőbb inspiráló poszt ♡

Azt mondják, könnyen megsértődök, és hogy mindenen fennakadok. Hogy csak a rosszat érzékelem a világban. Való igaz, hogy hajlamos vagyok a búskomorságra, de az is tény, hogy különösen érzékeny vagyok. Biztosra veszem, hogy ez nem egyedüli eset, ezért szerettem volna tanácsot  adni a hozzám hasonlóaknak ezzel a poszttal.


Ha az én esetemet vesszük, az érzékenységem 90%-a önbizalomhiányból fakad. Ha nem vagy elégedett a külsőddel/belsőddel, sokkal jobban megérintenek a bántó szavak - amik lehet nem is bántóak, csak neked tűnnek úgy. Nem csak ennél, de alapvetően ahhoz, hogy kiinduljunk valahonnan, hogy építsünk valamire, elsősorban az kell, hogy higgyünk magunkban. El kell fogadnunk magunkat, úgy, ahogy vagyunk. Amíg ez nincs meg, addig hiába próbálkozunk bármivel is. Fontos, hogy SZERESD magad!

Ha ez megvan, akkor már azt is el tudod fogadni, hogy érzékeny vagy. Persze az elején nehéz, de itt jön képbe az, hogy döntés elé állítsd magad: Számít nekem az az ember, aki beszólt? Ad ő hozzám bármit is, ami nekem pozitív? Ha a válasz nem, akkor ideje búcsút venni az illetőtől. Ugyanez igaz azokra is, akiket szeretsz. Biztos, hogy úgy értette? Ha nem, akkor bocsássunk meg a személynek, és ne akadjunk fent a dolgon. Így mérlegelhetünk, hogy min, mennyire éri meg rágódni, bosszankodni, valamint ezzel a technikával a felesleges dolgoktól is megszabadulhatunk az életünkből, amik eddig lehet nagy terhek voltak a napjainkban. Én például sok idegesítő embertől tudtam már magamat elhatárolni így, és azóta sokkal jobb kedvem van, és az sem tör le, ha beszólnak. Fontos, hogy olyanokkal legyél körülvéve, akik TÁMOGATNAK, elfogadnak, és persze szeretnek!

Érzékenynek lenni nem baj, hiszen ez mutatja azt, hogy emberek vagyunk. Gondolj erre ajándékként, mert, ha nem érintene meg, hogy mi történik a világban, akkor nem törődnél másokkal, nem segítenél azon, akinek szüksége van rá és nem lenne motivációd. Márpedig az érdeklődés viszi előre az embereket. Ez az, amitől mi mi vagyunk - hogy nem csak a saját érdekeinknek nézzük. Az, hogy érzékeny vagy, egyet jelent azzal, hogy fogékony vagy, ezt pedig fel lehet fogni pozitív értelemben is. De fontos, hogy tudjuk, HOL A HATÁR!

Ezt úgy értem, hogy nem szabad mindenkire magasról tenni, de az sem jó, ha túl sokat agyalunk a többiek miatt. Meg kell találni az arany középutat, amin járva elegendő időt foglalkozhatunk mind  a magunk, mind pedig mások problémájával. Nem szabad elfelejteni, hogy végső soron mi magunk vagyunk a legfontosabbak, első sorban magunkon kell segítenünk. Fontos tudni, ez NEM ÖNZŐSÉG!

Kívánom minden kedves olvasómnak, hogy maradjon kitartó és, hogy soha de soha ne adja fel, bármennyire is nehéz! Mindig lesz jobb, és mindenkinek kijár a boldogság! Fogadjátok el magatokat, mert csak így lehet teljes az életetek!
Remélem tudtam kicsit segíteni. Legyen nagyon-nagyon szép napotok!

Amber

4 megjegyzés:

 1. Úgy van, Amber! <3 Imádom ezt a posztot, és nagyon tisztelem azokat az embereket, akik elfogadják az érzékenységüket, mert én is az vagyok, de kicsit nehezen birkózom meg vele. Neked is kitartást mindenhez, fel a fejjel és legyen nagyon-nagyon szép napod neked is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs azzal baj, ha nehezen birkózol meg vele, a lényeg, hogy soha ne add fel!! Örülök, hogy tetszett a poszt, és remélem, tudtam valamennyit segíteni!^^

   Köszönöm a jó kívánságokat, vigyázz magadra!^^

   Törlés
 2. ❤️❤️❤️ Ez most sokat segített pont az új hely/emberek okozta érzelmi állapotban, úgyhogy köszönöm, hogy ezt a posztot megírtad!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. <3 <3 <3 örülök, hogy segíthettem!!! hwaiting!!! :)

   Törlés