2018. július 16., hétfő

Seventeen comeback #2 ≫ vélemény


Annyira készültem erre a visszatérésre, hogy véletlenül elszámoltam a dolgokat, és már tegnap ilyenkor a YouTube előtt ültem, és nem értettem, miért nem történik semmi. De a várva várt pillanat végre eljött, én meg itt vagyok, teljesen elégedetten és büszkén.


Sokszor elmondtam, és ez nem elfogultságból jön: a Seventeen nem tud rosszat csinálni. Színtiszta tehetség van mindegyik tagban, ami csak még jobban kibontakozik, valahányszor összefognak és alkotnak valamit. Bárki, aki kinyitja a szemét/fülét, az meggyőződhet erről, nem viccelek. Ők azok, akik mindenbe 100%-ot - vagy még többet is - tesznek, és tényleg soha nem okoznak csalódást. Ha nem ők lennének az ub bandám, akkor is így gondolnám, és biztos, hogy mindig érdeklődve nézném, mit csinálnak éppen. Le merném fogadni, hogy ha kpopper sem lennék, ők akkor is tetszenének.

Ez a kicsivel több, mint fél év hihetetlenül izgalmas volt, ha azt vesszük, mennyi mindent nyújtott a Seventeen. Már a novemberi cb-nél leesett az állam, a japán debütálásra pedig még szavak sincsenek. Mondanám, hogy a You Make My Day a hab a tortán, de ezután a kislemez után csak még inkább úgy érzem, hogy alig várom a folytatást, ami még ennél is jobb lesz.

A felépítés megint nagyon tetszik; megvan mindegyik unitnak a maga száma, melyek az adott alformáció stílusához illőek. Mint a régebbi eseteknél is, most is a Performance csapatnak a dala, azaz a MOONWALKER nem kérdés, hogy ebben benne van Dino keze tetszik a legjobban, de most még a Vocal unit Come to Me-jét is külön kiemelném. Imádom az egész lemez hangulatát, hogy olyan nyárias és kellemes. Erre rásegít a tracklist tökéletes sorrendje - ami szerintem nagyon fontos, bármennyire is tűnik feleslegesnek -, ami ugyan csak 6 számnak ad helyet, mégis úgy érezhetjük, hogy egy komplett történetben vehettünk részt. Kedvenc daloknak a fentebb említetteket plusz a Holidayt és az Our dawn is better than dayt mondanám, de ha így vesszük, akkor az Oh My!-t és a What's Goodot már felesleges kihagyni, így egyezzünk meg egy "úgy szeretem, ahogy van"-ban.

Ha már Oh My!, akkor fontos megemlítenem a klipet link lent, ami megint csak egy minőségi, gyönyörűen színes és aestheticly pleasing lett, amin csak dob a fiúk szó szerint lélegzetelállító kinézete. Egyszerűen mindenkinek fantasztikusan jól állnak a frizurák, ruhák, minden. Számomra Hoshi volt a legfeltűnőbb ilyen szempontból. De ezektől eltekintve, ami még nagyon tetszett az mv-ben, hogy Jun annyiszor volt előtérben, és hogy igen sok sort is kapott. Igazán kijárt már neki, és a száz alkalomból 50-szer miatta néztem vissza ezt több, mint 3 perces csodát.
Ezek mellett történtek még érdekes dolgok: például Wonwoo, aki már amúgy is a biasom volt a HipHop unitból, wreckelte saját magát azzal a mozdulattal ott 1:41-nél. És ha már itt tartunk, a koreográfia megint csak - nem meglepően - nagyon jól lett, alig várom, hogy teljes egészében lássam. Imádtam benne mindent, akárcsak magában az egész cb-ben.

De ami igazán különlegessé teszi nekem ezt a visszatérést, az az, hogy végre biztosan rájöttem, egyáltalán nem fontos, hogy legyen valakinek biasa. Már egy ideje úgy érzem, teljesen értelmetlen, hogy ezen a témán rágódjak, mert bármi is legyen, mindenkit egyaránt szeretek a Seventeenben, és nem járja, hogy kiemeljek egy valakit, aki maga mögé utasítja a többieket. Nem csak, hogy nem fair, de még csak nem is igaz, hiszen hiába választanám Vocal unitos biasomnak Woozit, akkor is ugyanúgy fogok fangörcsölni Seungkwan miatt, nem változna semmi. És ez visszafelé is így van. (Arról nem is beszélve, hogy a klip úgy tolja elém Jeonghant, hogy az már fáj.) Szóval elengedtem a dolgot. Ettől még ha megkérdezik, persze, Minghao a biasom, de szabadidőmben többé nem akarok ezen tépelődni, ezért hivatalosan is: Nincs több bias-téma miatti probléma a Seventeenben. Egyenlő fangörcsölés mindegyik tag miatt. Elvégre 13 tag + 3 unit + 1 csapat = SVT

1. Oh My!
2. Holiday
3. Come to Me
4. What's Good
5. MOONWALKER
6. Our dawn is better than day

Összegezve, ez a cb MÉG JOBB IS LETT, mint vártam! Tetszett ez energikus, nyárias oldala a csapatnak, ami ennek a kis újdonságnak az ellenére sem fordult ki önmagából. Nem tudom, miért vetemedne bárki is ilyenre, de senki sem tud ebbe a lemezbe belekötni.

10/10.

Hallgassátok meg ti is a You Make My Dayt, ezen a linken megtaláljátok, de szerintem megvenni is érdemes a korongot, mert nem csak, hogy maguk a dalok minőségiek, de amilyen képeket lőttek ehhez az egész visszatéréshez... hát azokért megéri pénzt kiadni. A poszterekről meg ne is beszéljünk. Nekem biztosan kívánság-és bakancslistára került, hogy ezt az albumot igazából is beszerezzem. Ti hogy vagytok vele?

Amber

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése