2018. augusztus 21., kedd

Ideális típusok


Már korábban egy cikkemben érintőlegesen beszéltem arról, mit gondolok az ideális típusokról, de korántsem ástam mélyebbre, most pedig már egy komplett felháborító komment-csokorral is rendelkezek a témában, így miért nem tartotok velem, és olvastok tovább? :)


Életében legalább egyszer mindenki elképzeli, számára milyen lenne a tökéletes személy. Milyen magas lenne, hogyan ölelne, és a többi. Nincs ezzel semmi baj, hiszen ez  pont olyan, mintha egy játékban egy avatart szerkesztenénk meg. Jó időtöltés erről fantáziálni, arról nem is beszélve, hogy addig is kevésbé érezhetjük magunkat magányosnak. Ahogy telik az idő, és egyre több új emberrel sodor minket össze az élet, ez a kép úgy lesz egyre pontosabb, körvonalazódik, milyen személyeket tartunk vonzónak. A probléma csak ott kezdődik, amikor emiatt már csak és kizárólag az lesz elfogadható, amit te megálmodtál.

Én alapvetően az ideális típust két részre bontom: külső és belső. Az előbbi az, amivel "viccesebb" foglalkozni, amire elsősorban mindenki hajt. Először elképzeljük, az illetőnek milyen árnyalatú, kék szeme legyen, és csak utána térünk rá arra, hogyan viselkedjen, mit gondoljon, pedig ez az, ami igazán számít. Ugyan a külső kitalálása szórakoztatóbb, ez valójában - ha rosszul van kezelve -, meg is béklyózhat. Ha valakin már nem stimmel meg egy általad megszabott adat, és már nem is tartod szimpatikusnak, pedig amúgy minden más megvan benne, akkor rossz úton jársz.

A belső ezzel szemben az, amire igazán koncentrálni kell! Amikor jellemre ideális típust állítasz magadnak, egyúttal megismered a határaidat is. Ha egy olyan valaki kell neked, aki vicces, de nem gúnyol téged, akkor később már tudni fogod, hogy nem fogsz egy olyan fiúval/lánnyal összejönni, aki ugyan jól néz ki, de korábban rossz érzéseket keltett benned. Nevezhetnénk ezt annak is, hogy elvárásaid vannak, amivel nincs baj - egészen addig, amíg túlzásba nem esel. Lehet, hogy számodra vonzó, ha valaki tud legalább 10 nyelven, de ha összeakadsz egy igazán szimpatikus valakivel, és ő csak mondjuk 6-ot beszél, akkor ne hagyd ott rögtön. Habár a belső tulajdonságok és képességek elképzelése fontos, azért érdemes tudni, hogy ahogy külsőre sem, úgy belsőre sem tökéletes senki!

Mindenkinek megvannak a maga hibái, amivel mi, kívülállók csak annyit tehetünk, hogy elfogadjuk őket. Nincs olyan ember, aki 100%-osan olyan lenne, amilyennek te elképzelted, ahogy te sem vagy az másnak. Különben is, ahogy azt a fentebb említett cikkemben is mondtam, a szerelmet nem lehet sürgetni, a lehető legfurcsább úton fog jönni, és biztosan nem egy olyan személy képében, akiről te álmodozol. A legfontosabb, hogy te elégedett legyél magaddal, mert ha szereted magad - elsősorban ugyanis magunkat kell szeretnünk, nem pedig másokat -, akkor ez a kisugárzásodban is érződni fog, és az emberek vonzódnak a pozitív társaikhoz. Ezért is sajnálom, hogy egyesek ezt nem értik meg, és görcsösen próbálnak mások lenni, másoknak megfelelni.

Gondolom máshol is van erre lehetőség, de én elsősorban a kpop világában találkoztam azzal, hogy a neten fent vannak a kedvenc idoljaink profiljai, amin a számukra ideális típust is körbeírják (általában). Mindig érdeklődve olvastam ezeket, gondolkodtam, kiébe illenék bele, de ez sosem ösztökélt arra, hogy megváltozzak. Talán ezért is nehéz felfognom, hogy bizony vannak olyan emberek, akik ezek alá olyanokat kommentelnek, hogy "ilyen magas elvárásokkal nem megyek semmire", és nem egy példa van arra, hogy ha egy idol az idősebb lányokat szereti, aki azt mondják rá, hogy keveset volt az anyjával, vagy hogy őt fogja elvenni! Először is, soha, de soha senkinek az édesanyjára nem mondunk semmi rosszat! ez ugyan nem kapcsolódik komolyabban a témába, de engem ledöbbentett, hogy vannak, akik ezt gondolják, főleg, hogy fogalmuk sincs az adott idol családi körülményeiről Másodszor, az, hogy ők körbeírnak egy típust, nem azt jelenti, hogy olyannak kell lenned. Még csak a létezésedről sem tudnak, hogyan várnának el tőled bármit? De még ha így is lenne, majd a sok lány közül pont innen, mondjuk Európából választanának valakit. Amúgy is elég nehéz lenne randizgatni a rajongók/cégek miatt, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az az anyja, akivel "olyan keveset volt", lehet nem is fogadna el egy külföldit. Őszintén, ha már magaddal nem is vagy jóban, legalább szerencsétlen idolokat hagyd békén, mert nem érdemelték meg, hogy ezt a szart kapják, bár csak beszéltek egy témáról.


Ahogy fentebb is mondtam, tökéletes ember nincs, az ideális típus külsőségeihez ragaszkodni pedig végül is felesleges, és bizony kell egy bizonyos szintű érettség ahhoz, hogy ezt el is fogadja az ember. Ha valakit igazán szeretünk és ő viszont szeret minket, akkor elengedjük neki, hogy mondjuk van egy kis bőrhibája, vagy ha nem volt jó matekból a gimiben. A kapcsolat kompromisszumokon alapszik, és ha ti ketten már az elején képesek vagytok elengedni olyan dolgokat, amik máshogy néznek ki az álmaitokban, akkor az egy jó kezdet.

Ami pedig az idolokat illeti, HAGYJÁTOK ŐKET ÉLNI, könyörgöm. Már így is, ami itt ment Yonggukkal meg Minoval, istenem, teljesen lefárasztanak ezek. Az meg, hogy még abba is belekötnek egyesek, hogy az állítólagos kedvenceiknek, akiket annyira imádnak, milyen lányok/fiúk jönnek be, egyszerűen gusztustalan. Most már az ízlésüket sem hozhatják nyilvánosságra? Talán baj, ha valaki a sovány lányokat szereti? Akkor már rögtön azt kell mondani, hogy egy bioszos csontvázzal fog összejönni? plusz ez sértő annak, aki sovány Attól még, hogy a karcsúbb embereket tartja saját maga szerint ( ! ) szebbnek, nem jelenti azt, hogy automatikusan lerondázta a teltebbeket. És amúgy meg ne higgyük, hogy az idoloknak 12 éves agyuk van, mert biztos vagyok benne, hogy ha valamelyik megtalálná az igazit, nem érdekelné, hogy az mennyire illik az ideális típusába. Na de ez csak én véleményem.

Ti mit gondoltok úgy unblock a témáról? Nektek van ideális típusotok, és ha igen, mennyire tartjátok mérvadónak?

Amber

2 megjegyzés:

 1. hali ^^ gondoltam most kommentelek egyet, mert már úgyis nagyon rég tettem. szokásosan tetszett ez a bejegyzés, érdekes volt olvasni erről a gondolataidat, illetve ahogy az idolokat is ezzel kapcsolatban belecsempészted a témába. én eddig soha nem szabtam meg, hogy majd legyen 180 cm magas a srác, fekete hajú meg kék szemű, vagy ilyesmi, igazából még most elgondolkozva sem tudok ilyesmit kikötni, mert ez a része teljesen hidegen hagy, meg egyetértek azzal, hogy ez sok esetben csak megköti az embert, és sekélyessé is teszi valamilyen szinten. ha valaki megtetszik, biztosan nincs típus szerint besorolva. ezzel szemben tudom, hogy milyen személyiségű illetőre vágyom, amiket fejben tartok, pontokba szedek, mert számomra alapvető, hogy legyenek bizonyos alaptulajdonságai, jellembeli vonásai, amik nekem/szerintem fontosak. de ezek korántsem ilyen "szeresse ő is Dosztojevszkijt, érdeklődjön xy kultúra iránt, hallgasson ugyanolyan zenét, mint én" típusú dolgok, mert ezek max. olyan pluszok, amik jók, de nekem nem fontosak.
  az meg, hogy az idoloknak emiatt is beszólnak, már nem is meglepő. nekem eleve olyan fura, ha a magánéletükről faggatják őket, vagy ezrével kommentelnek ezzel kapcsolatban habzó szájjal, dühösen. elvégre, ettől semmi sem változna, senkinek sem lesz több esélye összejönni x idollal, viszont tök felesleges emiatt vitákat szítani. bár én már amúgy is feladtam, hogy megértsem ezen "rajongókat". a jiyong magánéletével kapcsolatos kommentek úgy leharcoltak még az őskorban, hogy azóta nem is foglalkozom az ilyen kötözködő vélemény nyilvánításokkal/fanokkal. xd
  jó volt megint olvasni tőled & várom a következő bejegyzést. ((())))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jó, hogy így állsz hozzá, meg hogy nem gondolod, hogy fontos, hogy mennyi közös van bennetek. Ezek tényleg csak bónuszok, jók, ha vannak, de nem létfontosságúak. Persze ilyen mélyebb kérdésekben nem árt, ha egyeznek, de a kedvenc szín, vagy mit tudom én témáknál nem feltétlen kell egyezni. :D

   Azt hiszem, kezdem megérteni én is, már engem is teljesen leszívtak ezek, úgyhogy fel is adtam, hogy keressek még olyanokat, akik szeretik a kpopot. Hihetetlen, mennyi csalódás éri az embert, ha nem olyan, mint a legtöbb társa, aki nem használja az agyát. Jobb is, ha el vannak kerülve, végül is a zene a fontos, és szerintem egyáltalán nem baj az,ha valaki csak erre koncentrál.

   köszönöm, hogy írtál!!! ^^

   Törlés