2018. november 6., kedd

Twice comeback ≫ véleményA Twice a szívem csücske, lányok közül ultimate bandám, egyszerűen imádom őket. Az, hogy eddig miért nem írtam egy visszatérésükről sem, számomra is rejtély, hiszen nem ez lesz az első, amit megélek. De mind tudjuk: ami késik, nem múlik. Épp ezért íme a Twice 6. kislemezének kritikája, egy amúgy nem túl kritikus Once-tól.


Mielőtt bármibe is belekezdenénk, jól tudom, hogy sokan nem szeretik a lányokat. Azt mondják, nyávognak, gyerekesek a koncepciójuk, stb. Nekem erről az a véleményem, hogy vannak, akik a title számok alapján ítélnek, amiknek a klipjüket is megnézték. Az más kérdés, hogy én azokat is imádom, de meg tudom érteni, miért nem tetszik egyeseknek. Viszont a lemezeik többi dala egyáltalán nem olyan, mint az az egy kiemelt, ezért komolyan mondom, megéri a fáradtságot lepörgetni a korongokat. Igenis vannak számaik, amik különlegesek, nem tipikusak, és így talán az ember nem fog 100%-ban utálattal nézni rájuk. Amit mondjuk amúgy sem érdemelnek meg, de ez most nem fontos.

Ami viszont számít, hogy meglátásom szerint az egész lemez nagyon különlegesre alakult, így szerintem képes olyanokat is bevonzani, akiknek eddig a Twice nem tetszett. Igényes, kellemesen dallamos és pörgős dalok vannak a listán, amik garantáltan feldobják a hallgató kedvét. Ezért bátran az is vesse bele magát a Yes or Yes-be, aki normál esetben nem tenne ilyet.

Engem a Twice mindig is felvidított, már az első pillanattól fogva, így nem meglepetés, hogy ettől a 7 számtól is fangörcsöltem, mint egy agyhalott. Nagy meglepetés volt, hogy a BDZ is felkerült a listára, aminek japán változatát még nyáron kaptuk meg frissen, így örültem, hogy koreai verzióját is végre meghallgathatom - ami persze még jobban is tetszett. Az After Moon a többi kellemes, lassabb Twice számra emlékeztetett, mint mondjuk a One In A Million, és rögtön belopta magát a szívembe. De hiába mindez, a legjobban mégis a Say You Love Me tetszett, minek első "tesztelése" közben konkrétan felkiáltottam a refrénnél, hogy "i love you". Vidám, pozitív, energikus, azaz minden, ami Twice, és nem bírtam mosolygás nélkül megállni ezt a 3 és fél perces csodát.

Persze nem hagyhatjuk ki a Yes or Yes-t sem (siettem is megírni ezt a cikket, miután rám szóltak a lányok, hogy you better hurry up), mely szintén azonnal az ujja köré csavart, főleg a klip miatt. Nagyon tetszett ez a Halloween-i hangulat, kicsit a TT mv-jére emlékezettett, ami az első volt, amit láttam tőlük, és az is rögtön meggyőzött. A látványvilág szemet gyönyörködtető volt, a koreográfia passzolt, Dahyun lila haja megváltoztatta az életemet, és úgy unblock imádtam benne mindent. Még külön kiemelném Jeongyeon-t, akitől leesett az állam, bármit csinált azalatt a majdnem 5 perc alatt.

Ahogy eddig is, a Twice megint sokat segített nekem, hangulatukkal és zenéjükkel mindig jobb színben látom a világot. Bármit is mondjanak az emberek rájuk, én mindig itt leszek és aktívan támogatom őket, mert tényleg teljes szívemből szeretem őket. Ez a lemez csak egy újabb fantasztikus élmény, amit a csapat nekünk adott, és ezt nagy becsben kell tartanunk. (Vagy ha mást nem is, a Dance The Night Away-t igen, mert kötekedés ide vagy oda, az egy istentelenül jó lemez lett.)

1. YES or YES ♡
2. SAY YOU LOVE ME ♡
3. LALALA
4. YOUNG & WILD ♡
5. SUNSET
6. AFTER MOON ♡
7. BDZ (Korean ver.) ♡

Összegezve, az én válaszom a lányok kérdésére egyértelműen YES. De nekem mindig is ez lesz a reakcióm, bármit is hozzon a Twice. Talán ez a végzetem.

YES/YES

Amber

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése