2019. január 8., kedd

Miért különleges a Map6?


Sajnos nem egy ígéretes banda és előadó tűnik el a nagyobb kedvencek mögött, pedig a zenében (is) mindenkinek kijárna legalább egyszer a reflektorfény. Ahogy eddig a nyugati világ apró, de annál fantasztikusabb zenészeiről már meséltem, ideje most a kpop berkekből is kiemelnem valakiket, akik igazán megérdemelnék a hypeot. Ez a banda pedig nem más, mint a Map6, avagy a szívem picike csücske.


5 tagú fiúcsapat, név szerint Minhyuk (leader, rapper), J.Jun (lead vocal), Sun (main dancer, vocal), J.Vin (rapper, maknae) és Sign (main vocal) alkotják a formációt. Elsőre talán nem zavarják meg az állóvizet, de amint az ember kicsit elmélyül a munkásságukban, nincs több kiút. Szerények, de magabiztosak és bizakodóak, érződik rajtuk, mennyire szeretnének egy kis figyelmet - persze, nem rossz értelemben. Hálásak minden apró támogatásért, meg is ragadják az összes alkalmat, hogy ne maradjanak a névtelenségben, de tudván, hogy mindez hiába való rajongók nélkül, a szívem újra és újra összetörik.

Száz meg száz jó ügyért lehet küzdeni (és kell is) ezen a világon, és hiszek benne, hogy a Map6 hírnevének meghozása egyike lenne ezeknek a jóindulatú harcoknak. Elég egyetlen műsort megnézni velük, hogy az ember tudja, tényleg megérdemlik, ezért arra kérnék MINDENKIT, aki ezeket a sorokat olvassa, hogy vagy keressen rá a bandára YouTube-on, vagy innen kattintson a linkekre, és nézze végig a klipjeiket, legalább egyszer. Talán a magas nézettséggel fel tudnának mások is figyelni rájuk.

Hiszen van is miért. Ott van például az I'm Ready mv-je, ami szerintem mind vizuális látványra, mind pedig koreográfiára és koncepcióra is egy gyönyörű és élvezetes darab. (Én nem tudom, ki adta a srácoknak a ruhákat, de innen is postáznám neki a Nobel-díjat) Vagy ott van a Swagger Time, ami megint egy színes, vidám alkotás, a tánc pedig még mindig lenyűgöző, és kétség sem férhet hozzá, hogy Sun egy igazi tehetség. Ugyanez igaz drága biasomra is, J.Junra, aki azonnal elcsavarta a fejemet Chen-szerűsége miatt.

Szeretem ezt a csapatot, látom bennük a lehetőséget, és ahogy Sun is mondta, ők egy sorsjegy, amit még nem kapartak le. Tényleg jó lenne, ha mindenki előkapná az 5 forintosát, és el kezdené nyüstölni azt a darab papírt, garantálom, hogy nem fog csalódni a nyeremény láttán. Lehet lecsapni a linkekre! ↷↷↷

Amber


Amiket érdemes meghallgatni:
(mivel viszonylag kevés daluk van, itt van hát az összes, ami koreai)

STORM
Whistle ♡

SWAGGER TIME
Push and Pull

MOMENTUM
Closer
As Time Passes By

LOVE IS GONE

EGYÉB - műsorok, interjúk
Map6 Project 1. rész első & második fele (igazából elég kínos, hála a hülye hidden camerának, amit konkrétan betiltanék, de mindegy)
Map6 TV 1. évad első része & 2. évad első része
 (nem lehet nem szeretni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése